Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SYDAFRIKA
40v

Hamrén om nya jobbet i Sydafrika: "Jag stängde dörren för Sverige, Danmark och Norge"

Foto: Bildbyrån

Efter ett och ett halvt år utan uppdrag blev Erik Hamrén sugen på ett jobb inom fotbollen igen, och blev fotbollschef i sydafrikanska Mamelodi Sundowns.
Ett jobb i Sverige, Danmark eller Norge var uteslutet, menar han.
- Det skulle inte vara något nytt, säger han till Sportbladet.

Efter respasset i gruppspelet av EM 2016 med Sverige lämnade Erik Hamrén sitt uppdrag som förbundskapten. I lördags blev det officiellt att svensken får ett nytt jobb som fotbollschef för sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

- Min titel blir head of technical. Jag blir ansvarig för allt det fotbollsmässiga, med alla tränarna från akademin till A-laget under mig. Jag rapporterar direkt till presidenten i Mamelodi Sundowns. Avtalet är skrivet på 1,5 år, berättar Hamrén för Sportbladet, och fortsätter:

- Presidenten, Patrice Motsepe, har höga mål. Mamelodi Sundowns är en av de bästa klubbarna i Sydafrika och vann afrikanska Champions League för två år sedan. Målet är att bli det bästa laget i Sydafrika och Afrika. Att få ännu mer kontinuitet i att vinna de stora titlarna, säger Hamrén per telefon från Sydafrika.

Hamrén berättar att han efter sitt uppehåll efter EM fick upp suget för att jobba med fotboll igen - men att han ville testa något nytt utanför Norden.

- Jag har vunnit med och tränat lag i Sverige, Danmark och Norge så jag stängde den dörren. Det skulle inte vara något nytt, säger han.

- Det här är ett annorlunda uppdrag i en ny miljö. Jag tror jag kommer utvecklas mycket som person och människa här. Det är en spännande utmaning både fotbollsmässigt och på ett personligt plan.

Förra säsongen kom Mamelodi Sundowns tvåa i sydafrikanska Premier Soccer League. Just nu leder man tabellen tre poäng före Free State Stars.

Publicerad 2018-01-15 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons