Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SYDAFRIKA

Jonevrets sensationella flytt - tar över sydafrikansk storklubb

Foto: Bildbyrån

Efter tiden i norska Viking - nu tar Kjell Jonevret över... Orlando Pirates!
Svensken har skrivit på ett treårskontrakt med den sydafrikanska storklubben.
- Jag är väldigt stolt, säger Jonevret. 

Orlando Pirates vann afrikanska Champions League 1995 och har vunnit den sydafrikanska ligan fyra gånger på 2000-talet. Klubben spelar sina hemmamatcher på Orlando Stadium, som tar in 40 000 åskådare, och är en av de stora inom sydafrikansk fotboll. Nu har man anställt en svensk huvudtränare.

Under måndagen presenterades nämligen Kjell Jonevret av Orlando Pirates. Den förre Djurgården- och Viking-tränaren har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

I november lämnade Jonevret Viking Stavanger, efter fyra och ett halvt år som tränare i den norska klubben. Nu har han alltså hittat ett nytt jobb. Orlando Pirates ligger just nu tia i den sydafrikanska ligan och är inne i en tung period. Laget har nio raka matcher utan seger.

- Alla i Skandinavien vet vilka Orlando Pirates är. Jag är väldigt stolt och hedrad över att få det här jobbet. Det kommer bli fantastiskt, sa Jonevret under presskonferensen.

- Det här kommer inte bli en quick-fix. Jag är beredd att lyssna och lära mig. Vi behöver hitta vårt eget sätt att spela fotboll på.

Jonevret sa också:

- Jag vet att det handlar om mer än fotboll i en så här stor klubb, men jag har jobbat i stora klubbar i Skandinavien också.

Publicerad 2017-02-20 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons