Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Välkommen till nya Tipsbloggen

Vem är jag?

Jag är en 26-årig göteborgare som sedan studenten avverkat tre år på Chalmers med en högskoleingenjörsutbildning kopplat till ekonomi och produktion.

Det jag sysslat mest med de senaste åren är dock poker som jag livnärt mig på sedan jag flyttade hemifrån vid 21 års ålder. Pokern har lärt mig otroligt mycket. Från de mest glamourösa sidor och hur det är att leva ett av de mest spontana liven man kan göra, till de högst psykologiska påfrestningarna och bergochdalbanorna.

De senaste åren har jag lagt mer och mer tid på sportsbetting, främst fotboll, då jag insett att många av de grundläggande faktorerna inom poker och spel på sport är de samma. Jag har alltid gillat matematik och logiskt tänkande. Detta har applicerats i pokern, varit något jag utvecklat än mer och tagit med mig till sportspel och livet överlag.

Fotboll har alltid varit min favoritsport. Jag blev dock aldrig tillräckligt bra själv, utan det slutade på Heden när jag var 17 år i Gothia Cup. Istället har jag sysslat med innebandy sedan jag var sex år och gör det än idag. I dagsläget både spelar, coachar och dömer jag sporten som kanske får mest kängor av alla. När det gäller att titta på, såväl live som på TV är dock fotboll ohotad nummer ett och kommer alltid att vara så!

Varför gillar jag spel?

Jag älskar att se snygga mål. Jag avgudar spelare som kan slå enastående passningar som skär genom motståndarförsvaret. Jag tycker en perfekt glidtackling är bland det vackraste som finns. Likaså att se engagemang, vilja och hjärta på fotbollsplanen – såväl som på läktarna.

Trots min stora passion till fotboll höjs upplevelsen ytterligare av att bevittna en match, när jag spelat på den. Då lägger jag märke till alla små detaljer som sker ute på planen som jag inte gör annars. Hur en anfallare tar en 50 meters uppoffrande defensiv löpning. Hur motståndarlaget kunde utnyttjat vänsterbackens lathet att följa med försvarslinjen. Vad domarens tveksamma avblåsning annars hade kunnat rendera i.

Spel är för mig både ett nöje och levebröd som höjer mängder med fotbollsmatcher från att vara intressanta till att jag brinner för dem. Att få den där lilla extra pulsen som jag aldrig hade fått annars.

Största vinsten?

Det var ett tag sedan nu. I april 2015 kom min klart största vinst på Stryktipset när jag med mitt 288 raders system (2 hel, 5 halv) fixade 13 rätt och vann exakt 372 176 kronor. Kupongen minns jag mycket väl. Fem raka ettor i Premier League och självklart spikkryss i match 13 mellan Kalmar och Helsingborg. Championship och Skotska ligan garderades upp och bjöd på ett par skrällar som ökade utdelningen.

Bästa plinget?

Från min största vinst hämtas också det bästa plinget – eller ska man kalla det målet, eller rentav signalen?

Jag hade 12 av 12 rätt inför Premier League-matchen 18.30 mellan Chelsea och Stoke, där jag spikat av storfavoriterna i blått. Jag visste förutsättningarna. En Chelsea-vinst skulle ge mig nära på 400 000 kronor.

The Blues som då en viss Mourinho förfogade över hade gått som tåget och ledde ligan 10 poäng före Arsenal. Trots detta var jag nervösare än någonsin när jag satte mig i soffan för att följa matchen. För att stilla nervositeten knäckte jag ett par bärs och kände ett lugn när Hazard i slutet av den första halvleken satte 1-0 på straff. Lugnet förvandlades i irritation och klagomål när Charlie Adam kvitterade precis innan pausvilan för The Potters.

Trots att Loïc Rémy förde Chelsea till ledningen redan i den 62:e minuten var den andra halvleken en pärs. Bästa plinget var inte fransmannens mål, utan när domaren slutligen efter vad som tycktes vara ett halvt sekel stoppade pipan i munnen och blåste av. Min genomsvett övergick i total eufori!

Värsta plinget?

Jag var påväg att överträffa min rekordvinst och gick mot trekvarts miljon kronor för 13 rätt. Allt gick min väg. Det var den första lördagen i februari tidigare i år. Jag hade lämnat in ett 432 raders system (3 hel, 4 halv). Sunderland stod för en sällan skådad insats i deras annars mediokra säsong när de bortaslog Crystal Palace med 4-0. Likaså Hull som hemmaslog ett tafatt Liverpool med 2-0. Jag hade båda skrällarna.

Samtliga mina sex spikar satt. Det tickade upp mot 90 minuter i samtliga matcher och in på tilläggstid. Jag förberedde ett inre segerfirande och började kolla på lyxresor i Karibien. Då kom det värsta plinget av dem alla upp i rutan, mål i Blackburn – QPR där jag hade spikkryss. Den tomheten…Det blev inget firande och inte heller någon resa i Västindien.

Till råga på allt gjorde sedan också hemmalaget Burton ett segermål i matchens absolut sista sekunder mot Wolves där jag hade X2. Vad som skulle bli drygt 700 000 kronor, en glamourös utgång på Avenyn och en lyxkryssning i Karibien, slutade istället med drygt två lax tillbaka och fosterställning i soffan.

Favoritlag?

Mitt absoluta favoritlag är IFK Göteborg. Jag går in på min fjortonde säsong i rad med årskort och planerar att sitta bänkad på Gamla Ullevi decennier framåt, så länge jag kan ta mig dit. För Blåvitt är passionen otroligt stor. Matcherna bokar jag alltid upp i tid för att det inte ska komma något emellan. För mitt andra lag Manchester United är det inte samma passion, men jag följer matcherna konstant när jag kan och inte är uppbokad. Har jag missat United-matchen försöker jag alltid att se den i efterhand.

Annars är jag svag för lag som gör det bra med små medel där tränaren får ett lag att fungera optimalt tillsammans. Exempel från förra säsongen var Atalanta och Hoffenheim som jag följde lite extra och höll tummarna för.

Spelar jag med hjärtat eller hjärnan?

En viktig fråga givetvis och som rör er som vill rygga mina tips. Här är det hundraprocent så att jag spelar med hjärnan. Jag vet betydligt mer än majoriteten om IFK Göteborg. Det är

klart att jag då ska dra nytta av det. Jag kan spika Blåvitt till 40 procent såsom att spela emot dem när de enligt mig är felaktiga favoriter.

Psykologiskt kan man fråga sig hur jag tänker när jag spikat av motståndarlaget. För mig är det enkelt – jag försöker optimera mina spel. Spelen kommer dock aldrig stå över passionen jag har för IFK Göteborg. Även om jag spikat av motståndarna råder det därför aldrig något tvivel om att jag håller på Blåvitt. Det ska sägas att jag generellt aldrig spelar på Blåvitts matcher på mer än pool-spelen där det är ett måste.

Varför ska man rygga mig?

Jag har livnärt mig på spel i snart fem år. På de här åren har jag lärt mig en hel del som ni förhoppningsvis kan dra nytta av.

Att vinna på Stryktipset kräver att man lägger tid, studerar raden och gör detta varje vecka. Det finns en rad olika faktorer att tänka på för att lyckas.

Kring just dessa detaljer kommer jag lägga mycket tid och delge den info jag sitter inne på, för att sedan komma med vad jag tycker är rättmätiga analyser. Förhoppningsvis kommer detta leda till att det blir lite klirr i kassan över tid. Man får dock aldrig glömma att det är små marginaler som avgör hur det går och att det generellt sett kommer vara så att man förlorar fler veckor än vad man plussar.

Jag kommer alltid att gå för en vinst som ger hög utdelning vid 13 rätt. Storfavoriter kommer garderas och även i vissa fall streckas bort om de är obefogat högt streckade. Tanken är att när det väl smäller, ska det smälla rejält och att då tidigare minus i kassan ska förbytas mot gröna siffror med råge.

Vad kommer att publiceras?

På vad som kommer att vara min tipshörna här på Fotbollskanalen kommer en rad inlägg att publiceras varje vecka:

Stryktipset

Störst fokus kommer att ligga på Stryktipset. En analys över lördagens kupong kommer att publiceras varje torsdagseftermiddag. Denna kommer gå in mer ingående på tre matcher där det primära fokuset kommer vara att ta upp kupongens spik, skräll och match.

Utöver detta kommer det delges info kring vilka kuggar som missar helgens drabbningar och vilka det finns frågetecken för.

Följande tre system som ska kunna passa allas plånböcker kommer att publiceras:

64 rader (0 hel, 6 halv) – Den mest klassiska raden av dem alla. Används för Tips-SM.
432 rader (3 hel, 4 halv) – När hobbyspelaren vill satsa lite extra.
2592 rader (4 hel, 5 halv) – Stora bolagsspelet!

Utöver detta kommer tre blogginlägg kopplat till Stryktipset publiceras. Under måndagar kommer en reflektion kring den gångna helgens kupong delges. Onsdagar kommer att

bjuda på uppsnack kring lördagens rad. Slutligen kommer även ett uppdaterat inlägg kring kupongen att dyka upp på bloggen under fredagar.

Europatipset

Kommer att publiceras på samma sätt som Stryktipset, med skillnaden att det görs två gånger i veckan och utan blogguppföljning. Söndagens Europatips kommer att publiceras lördagskvällar. På de kuponger som ligger mitt i veckan kommer publicering ske 15.00 dagen före spelstopp.

Henkes 10lax

Bloggen kommer sporadiskt uppdateras med inlägg som rör “Henkes 10lax”. Här kommer spel på oddset delges minst ett par timmar innan, de dagar jag hittar spel där jag tycker värde finns.

Resultaten kommer sedan att följas upp i samband med varje nytt inlägg rörande “Henkes 10lax”. Ett mer övergripande och analyserande blogginlägg kring resultaten kommer att publiceras en gång i månaden.

Quiz

Varje vecka på tisdagar kommer ett Quiz kopplat till lagen som finns med på helgens Stryktips publiceras. Utmana dig själv eller kompisarna i 13 frågor med varierande svårighetsgrad!

Publicerad 2017-08-23 kl 12:06
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER