Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Henkes 10lax: "Historien talar för IFK Göteborg"

Leipzig lyckades göra två sena mål mot Hamburg i fredags, vilket gjorde att det stora spelet satt. Kassan är fortsatt på uppåtgående och står på 11 522 kronor.

Dagens spel hämtas från en allsvensk smällkaramell som jag kommer bevittna på plats.

IFK Göteborg – Djurgården

Det råder inget snack om att det är Djurgården som varit det bättre laget av dessa två i år. Framförallt offensivt har laget visat kvalité med ett fint kombinationsspel. Till måndagens möte finns dock en del frågetecken hos stockholmarna. Jonas Olsson, Kevin Walker och Aliou Badji är nämligen alla avstängda. Melkemichels centrallinje defensivt, som bygger mycket på Olsson och Walker, är därmed kraftigt försvagad.

Även för Blåvitt finns det bekymmer. Defensivt får Alf Westerberg klara sig utan inte mindre än tre spelare. Da Graca är avstängd sedan hans röda kort mot Malmö. Rogne är fortsatt borta från spel och vänsterbacken Adekugbe ådrog sig en skada med sitt Kanada i landslagsuppehållet. Två unga spelare i August Erlingmark och Billy Nordström väntas ersätta i backlinjen.

Utifrån hur det spelmässigt sett ut under säsongen ska Djurgårdens chanser vara goda. Historiskt talar dock mycket för Göteborg. De blåvita förlorar nästintill aldrig på Gamla Ullevi. Senast var mot Malmö i april 2015. Detta har även blåränderna fått erfara genom åren. Enbart en seger har Djurgården fått med sig från de tolv senaste bortamötena mot Blåvitt.

Den förväntade matchbilden lär bli som brukligt när IFK spelar stormöten på hemmaplan. En tät och tuff tillställning där mycket kommer avgöras på mittfältet. Blir matchbilden sådan, kommer det gynna Göteborgs fysiska innermittfältare Sebastian Eriksson och Vajebah Sakor.

Det kan mycket väl bli oavgjort i denna prestigeladdade fight. Blåvitt är dock, som sagt, extremt svårslagna på Gamla Ullevi och förlorar nästintill aldrig. Därför spelas IFK Göteborg, insatsen tillbaka vid oavgjort, till 1,84 för 3 units.

Typ: Singel

Match: IFK Göteborg – Djurgården

Spel: IFK Göteborg, insatsen tillbaka vid oavgjort @ 1.88

Insats: 3 units

Spelstopp: Måndag: 18.59 * – Oddset kan ändras

Publicerad 2017-09-11 kl 11:36
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER