Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM 2018 - en intressant outsider

Tipsbloggen

Så var det äntligen klart, grupperna till sommarens VM-slutspel är lottade!

Sverige hamnade i en tuff, men absolut inte omöjlig grupp med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Att rå på de regerande världsmästarna blir naturligtvis otroligt tufft, men där bakom känns det helt öppet om den sista platsen till åttondelsfinalen.

Tittar vi på möjliga vinnare finns det fyra klara favoriter – Tyskland, Brasilien, Frankrike och Spanien.

Spanien som vinnare till 8,0 gånger pengarna är ett spel som på förhand lockar. Världsmästarna från 2010 kom i en överkomlig grupp med Portugal, Marocko och Iran.

Efter ett par år på dekis känns spanjorerna återigen hungriga. De imponerade genom att gå obesegrade i kvalet och har ett par yngre spelare som håller världsklass. Inte minst Real Madrid-spelarna Isco och Marco Asensio. Som sista utpost finns dessutom världens bästa målvakt, David De Gea.

En viktig detalj är även att Spanien får lagen från grupp A i åttondelsfinal. Den på pappret kanske svagaste gruppen av samtliga. Det gör att vägen mot kvartsfinal ligger öppen.

Speltips: Spanien att vinna VM @ 8,0

Av de nationer som inte tillhör de absoluta favoriterna är Portugal en intressant outsider. Europamästarna visade sommaren 2016 i Frankrike att de är ett lag med vinnarmentalitet som kan gå hela vägen.

Sedan dess har portugiserna sett bra ut och vann nio av tio matcher i kvalspelet. Det finns gott om klass i truppen med André Silva, Bernardo Silva och inte minst världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo. Hittar Ronaldo formen lagom till VM kan han ta sitt landslag hela vägen till nationens första VM-Guld.

Lottningen innefattade förvisso Spanien i gruppen, men det är de två europeiska grannländerna som utan tvekan ska ta sig vidare från grupp B. Även om Portugal slutar tvåa i gruppen är lottningen i åttondelsfinalen därefter gynnsam, då det som värst kan bli ett halvdant Uruguay.

Oddset på att Portugal vinner VM står just nu i hela 22 gånger pengarna. Ett odds där det definitivt finns gott om spelvärde!

Speltips: Portugal att vinna VM @ 22,0

Publicerad 2017-12-01 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto