Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TJECKIEN
5d

DMK: "Om inte skatterna och lönerna varit som de är i Sverige så hade jag aldrig lämnat"

Foto: Bildbyrån.

David Moberg Karlsson har bytt Norrköping mot Prag.
En större klubb – men framför allt var de ekonomiska förutsättningarna viktiga i hans beslut.
- Om inte skatterna och lönerna varit som de är i Sverige, då hade jag aldrig lämnat. Jag hade kunnat spela i Norrköping karriären ut, säger han till NT.

En av Norrköpings bästa spelare under det föregående året var David Moberg-Karlsson. 24-åringen noterades för 10 mål och var en starkt bidragande orsak till lagets fina säsong.

Efter säsongen valde han dock att lämna Peking för att åter prova vingarna utomlands. Valet föll på den tjeckiska storklubben Sparta Prag – och inledningen i den nya klubben har varit intensiv, berättar han i en intervju med Norrköpings Tidningar.

- Jag kom hit. Vi skulle börja med att värma upp. Uppvärmningen var löpning i 48 minuter i en park på asfalt. Efter det sa dem att de skulle döda oss de kommande två veckorna – och ett tag trodde jag verkligen att jag skulle dö. Det är tufft, men det är bara att bita i. De flesta dagarna har jag varit på träningsanläggningen från åtta på morgonen till sju på kvällen. Det blir skönt när ligan är igång, då har vi ett pass om dagen och jag kan umgås mer med min son och flickvän, säger han till tidningen.

Moberg Karlsson hymlar inte med att möjligheten att tjäna mer pengar var en viktig orsak till att lämna Norrköping.

- Om inte skatterna och lönerna varit som de är i Sverige, då hade jag aldrig lämnat. Jag hade kunnat spela i Norrköping karriären ut. Men en spelarkarriär är kort, jag vill ta chanserna jag får att tjäna bra med pengar medan jag kan, säger han.

I sin första match för klubben, träningsmatchen mot tyska Cottbus, spelade ”DMK” från start och var dessutom kapten.

- Men jag tror väl inte att jag kommer vara kapten när serien startar igen. Däremot har jag haft ett bra snack med ledningen om att försöka ändra kulturen i laget, att få till en bättre sammanhållning. De gillar nog mig för mitt tänk kring det där. Sparta har mycket att vinna på det.

Publicerad 2019-01-14 kl 13:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons