POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TJECKIEN
2v

Moberg Karlsson ångrar kritiken mot klubben: "Själv trött på folk som gnäller"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF-Sparta Prag i spelaren ovan.

MARBELLA. Nyligen berättade David Moberg Karlsson om att läget i Sparta Prag var allt annat än bra.
Uttalanden som han nu ångrar.
- Det är klart att det är jätteonödigt. 

När Malmö FF på torsdagen ställds mot Sparta Prag i spanska Marbella fanns det två ansikten i motståndarlaget som var välkända även för den svenska publiken. Dels Spartas högerback Andreas Vindheim som i fjol lämnade just MFF, och dels David Moberg Karlsson som tog sig fram med hjälp av överstegsfinter på högerkanten. 

Just Moberg Karlsson har den här säsongen fått mycket begränsat med speltid och fått hålla till mycket i reservlaget. För ett par månader sedan gav han uttryck för sin besvikelse, i en intervju med Aftonbladet.

- Jag vill att det ska gå bra för klubben men jag kom inte hit för att vara hejaklackledare på läktaren eller spela i ”motståndarlaget” som vänsterback under träningarna, sa han till tidningen, och öppnade för att hitta en ny klubbadress.

Efter matchen mot MFF säger han till Fotbollskanalen att han kan känna en viss ånger över att han uttryckte som han gjorde, och att han i stället borde knutit näven i fickan. Uttalanden föll inte heller i god jord hos klubben.

- Jag själv är lite trött på folk som gnäller i intervjuer när man inte får speltid och då tänker man: ”Vafan, du kanske inte är så bra”. Det är förmodligen så folk ser på min intervju med. Det är klart att det är jätteonödigt. Det är bara att ner och kriga. Jag står under kontrakt så jag är nöjd. 

25-åringen från Mariestad, som lämnade IFK Norrköping i januari 2019, har den här säsongen bara gjort fyra matcher i ligaspelet och inte spelat från start sedan i slutet av oktober. 

- Nu är fönstret stängt så jag har fullt fokus på Sparta, det är inga problem. Det har känts bättre och det är bara att köra.

Var det på gång att du skulle lämna?
- Det fanns lite intresse men jag pratade med klubben direkt när jag kom ner och de vill ha kvar mig och det är ju jättebra att de vill om jag får speltid och så vidare. Det är bara upp till mig nu att kriga.

Sportchef i klubben är den tidigare Arsenal-stjärnan Tomas Rosicky.

- Han är härlig och kan både ge negativ kritik och säga bra saker när jag gör det. Vi har en bra relation.

Hur tänker du inför sommaren?
- Just nu har jag två och ett halvt år kvar så om de vill att jag ska vara kvar vill jättegärna vara kvar och spela för det är en bra liga och vi har ett bra lag. Det är jättekul om jag får speltid. Jag sa ju så (till Aftonbladet) för att jag inte hade spelat så mycket. Kan det ändra sig och jag har samma grund som alla andra så är det bara att köra.

Är oddsen för att få speltid bättre nu?
- Ja, absolut. Nu har jag kommit tillbaka och fått en hel försäsong. Haft lite småskador men jag känner att jag konkurrerar som alla andra. Det är bara upp till mig, att gnälla i media är rätt onödigt egentligen. Det är upp till mig på planen och är man inte tillräckligt bra så spelar man inte. 

Publicerad 2020-02-07 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå