POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TJECKIEN

Moberg Karlsson om debuten i Tjeckien: "En hel del känslor inför matchen"

Foto: Bildbyrån.

David Moberg Karlsson gjorde i går ligadebut i Tjeckien.
Efteråt var han nöjd med sin insats i Sparta Prags 3-2-seger.
- Jag tycker att jag gjorde en ganska bra match, säger han i en intervju på klubbens hemsida. 

David Moberg Karlsson skrev i december på för Sparta Prag, men missade omstarten i ligan med anledning av en överansträngd baksida. Svensken fick i stället göra ligadebut i går med 74 minuter på planen i 3-2-segern mot Dukla Prag. 

- Det var en hel del känslor inför matchen. Jag vet inget om ligan och det var en del press eftersom jag vill visa fansen att jag kan spela fotboll, men det var en ganska bra match för mig. Tränaren ville att jag skulle löpa brett och dribbla, vilket jag tycker att jag är bäst på. Jag tycker att jag gjorde en ganska bra match, men jag är lite ledsen över att vi inte gjorde mål på några av mina passningar, men det kommer, säger han i en intervju på Sparta Prags hemsida. 

Moberg Karlsson fick efteråt beröm för att han visade stort självförtroende på planen och förklarade efteråt det med att han fått stöttning av sina nya lagkamrater. 

- Självklart! Jag har fått mycket hjälp av mina lagkamrater och de sa till mig för ungefär en vecka sedan att jag är bra på att dribbla en mot en och att jag ska göra det. Tränaren sa också att jag bara ska köra eftersom att jag är en väldigt bra spelare. Det har hjälpt mig en del. Jag har bra självförtroende, men mina lagkamrater har hjälpt mig med det. 

Samtidigt var han förstås även lycklig över att Sparta Prag vann matchen efter ett sent avgörande mål i den 81:a minuten. 

- Det var jätteviktigt. Det är viktigt med en bra laganda inför sådana här tuffa matcher. Vi spelade kanske inte den bästa av fotboll, men vi vann ändå. Jag vet inte hur många matcher United vann i sista minuten under Sir Alex, så det är en styrka. Självklart vill vi spela bättre, men jag anser att det är en styrka för laget. 

Sparta Prag är placerat på tredjeplats i ligatabellen och ställs härnäst på söndag mot Banik Ostrava på hemmaplan. Då kan svensken få göra hemmadebut. 

Publicerad 2019-02-19 kl 11:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå