Sparta Prag cupmästare - Moberg Karlsson målskytt

Tjeckien

Underläge vändes till seger.
David Moberg Karlsson var en av målskyttarna när Sparta Prag i går vann den tjeckiska cupen.

David Moberg Karlsson fick en fin start när den tjeckiska ligan återupptogs i slutet av maj. I de två inledande matcherna noterades svensken för mål i båda – och i de två sista matcherna noterades han även för två assist.

I går, onsdag, ställdes "DMK:s" Sparta mot Slovan Liberec i den tjeckiska cupfinalen.

Efter mållösa första 45 tog Slovan Liberec ledningen fem minuter in på den andra halvleken – men 15 minuter därpå kvitterade Sparta. Målskytt? David Moberg Karlsson.

Med 17 minuter kvar av ordinarie tid kom sedan segermålet, då Guelor Kanga sköt in 2-1 från straffpunkten för Sparta – ett mål som alltså såg till att David Moberg Karlsson numera kan titulera sig som tjeckisk cupmästare.

26-årige Moberg Karlsson lämnade IFK Norrköping för den tjeckiska klubben i januari 2019. Tidigare har han även spelat för klubbar som IFK Göteborg och FC Nordsjælland.

Publicerad 2020-07-02 kl 10:02