Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Återfått synen - elva månader efter fyrverkeriolycka: "Svåraste tiden i mitt liv"

1v

Omar Elabdellaoui blev helt blind efter att en fyrverkeripjäs exploderat i hans hand.
Nu har norrmannen återfått synen - och delat med sig av ett känslosamt meddelande.
"Det här har utan tvekan varit den svåraste och mest utmanande tiden i mitt liv på alla möjliga sätt", skriver Elabdellaoui på Twitter.

Den norske landslagsmannen Omar Elabdellaoui, 29, råkade ut för en allvarlig incident på nyårsafton när en fyrverkeripjäs exploderade i hans hand. Elabdellaoui fördes då till sjukhus med brännskador och nedsatt syn och har varit borta från spel sedan dess.

Nu, elva månader senare, har norrmannen delat med sig av ett känslosamt inlägg i sociala medier där han berättar mer om sina upplevelser.

"Det här har utan tvekan varit den svåraste och mest utmanande tiden i mitt liv på alla möjliga sätt", inleder Elabdellaoui, som berättar att nu kan se med båda ögonen igen.

"När olyckan först inträffade var det helt svart för mig, jag var helt blind och mitt ansikte brann. Jag fick långsamt tillbaka synen på mitt vänstra öga och efter en tid kunde jag se perfekt med det. Mitt högra öga var kraftigt skadat och jag har varit blind på det ögat fram till nyligen då jag har lyckats återfå synen.", fortsätter meddelandet.

ANNONS

Elabdellaoui berättar vidare att han har fått stamceller från sin syster inopererade i sina ögon och dessutom gjort en hornhinnetransplantation. Det ligger bakom att han nu har återfått synen på båda ögonen.

Läkarna har nu gett grönt ljus till norrmannen, som spelar för turkiska Galatasaray, att börja träna igen. Från januari har Elabdellaoui också klartecken att spela på nytt.

Se hela Elabdellaouis tweet nedan!


Publicerad 2021-11-15 kl 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto