Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Bjärsmyr bänkad i säsongsinledningen: ”Har ingen panik, spelade mest av alla förra året”

Given i startelvan förra säsongen.
På fem matcher den här hösten har det endast blivit ett kort inhopp för Mattias Bjärsmyr.
- Jag får ingen panik över det, jag är inte 23 och måste få speltid varje vecka, säger backen till Fotbollskanalen.

Sommaren 2017 lämnade Mattias Bjärsmyr IFK Göteborg för Sivasspor i den turkiska ligan. Backen gick rakt in i startelvan - och lämnade den inte. Bjärsmyr missade bara 2 av 34 matcher och spelade 90 minuter i de 32 matcher han var med.

Men den här säsongen har det sett annorlunda ut. Efter skadeproblem under sommaren så är Bjärsmyrs facit efter fem matcher ett inhopp i slutminuterna mot Akhisarspor. 32-åringen är dock lugn över situationen.

- Det är väl okej. Jag missade i stort sett hälften av försäsongen på grund av en skada. Sedan så spelade de ihop ett lag och de har spelat de första fem matcherna. Men jag hoppas att jag får spela nu till helgen, säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad talar för att du får spela mot Antalyaspor på söndag?
- Hur det har sett ut på träningarna. Sedan har vi inte haft resultaten med oss heller, men vi får se. Det är klart att man alltid vill spela, men samtidigt låg jag efter med träning och match eftersom att jag missade halva försäsongen.

- Jag har vetat om varför, och det har ju med min skada att göra. Men det är ganska ovant för mig att hamna vid sidan. Samtidigt är jag 32 år och får ingen panik över det, jag är inte 23 och måste få speltid varje vecka. Jag tror att jag spelade mest av alla förra året. Så jag har inte tagit det så allvarligt.

Du verkar inte känna någon oro över situationen?
- Nej det gör jag inte. Sedan är det också så att man skiftar oftare här i Turkiet än vad man gör på vissa andra ställen. Så det är inte hela världen om man sitter på bänken någon match. Det har man lärt sig med åren.

ANNONS

Sivasspor inledde säsongen med en seger, men efter det har det blivit två förluster och två oavgjorda.

- Fotboll handlar om resultat och det har vi inte fått. Visst kan man säga att det har sett bra ut och så, men det spelar inte så stor roll i slutändan. Vi får sikta på att vinna på söndag och ta det därifrån. Klart att man hade önskat betydligt fler poäng, vi har inte riktigt mött de bästa lagen heller, säger Bjärsmyr.

Efter ett drygt år i Sivas börjar staden allt mer kännas som hemma för Mattias Bjärsmyr, även om borta i det här fallet är bäst.

- Staden är helt okej. När jag kom hit förra året, allt är väl lite nyhetens behag. Allt är nytt och fräscht. I slutet på förra och början på denna säsong har man kommit in i det lite mer. Det är inte världens roligaste stad man bor i, men inte helt åt pipan heller. Vi är mycket utlänningar här som håller ihop så vi försöker att hitta på lite saker. Det kan vara att vi får ledigt efter bortamatcher, och kan stanna där. Typ i Istanbul och hitta på något där och gå på några goa restauranger.

ANNONS

- Vår stad bor det väl 300 000 i, ungefär. Det är en studentstad. Livet vi lever här är ganska simpelt, vi tränar en gång om dagen här på träningsanläggningen och käkar här också. Sedan så kanske vi går ut och äter på någon restaurang vi utlänningar. Ett simpelt liv.

Bjärsmyr har kontrakt med Sivasspor över den här säsongen. Några tankar på vad som kommer vid avtalets slut har svensken ännu inte, men han trivs med fotbollslivet i Turkiet.

- Jag vet inte. Det är inget som har varit på tal. Men det brukar väl inte komma på tal här i Turkiet förrän det verkligen är dags. Jag sitter ganska lugnt. Jag hade en bra säsong förra året och hoppas att kunna börja spela matcher här. Då ska det nog bli bra. Jag har inte planerat något i framtiden ännu, säger Bjärsmyr.

- Jag har kommit in i fotbollen här på ett bra sätt. Sedan ska man inte vända ryggen åt något håll.

ANNONS
Publicerad 2018-09-21 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto