Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

Bjärsmyr om första tiden i Turkiet: "Fått ett väldigt varmt mottagande"

Foto: Bildbyrån

Mattias Bjärsmyr lämnade IFK Göteborg för turkiska Sivasspor i somras.
I en intervju med Fotbollskanalen berättar backen om första tiden i sin nya klubb - och om uppbrottet från Blåvitt.
- Det passade väl bra för alla egentligen.

Mattias Bjärsmyr återvände till IFK Göteborg från Panathinaikos 2012, för sin andra sejour i klubben. I somras lämnade lagkaptenen Blåvitt för att gå ut i Europa igen. Bjärsmyr skrev på för två år med nykomlingen Sivasspor i den turkiska högstaligan, och backen är nöjd med den första tiden i sin nya klubb.

- Den har varit bra. Det har varit ganska så intensivt här. Jag kom in med bara en och en halv vecka till första matchen. Sedan har det varit matcher varje vecka och sedan har det varit landslagsuppehåll nu. Så det har varit en del matcher men det har fungerat väldigt bra, säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen.

Har det varit svårt att komma in i laget eller har det rullat på?
-
Det har gått förvånansvärt bra faktiskt. Jag vet hur det var när jag var i Grekland, då var det ungefär samma flytt. Men det är lite mer öppna armar här tycker jag. Jag har fått ett väldigt varmt mottagande.

Bjärsmyr har fått förtroende direkt i Sivasspor. I de tre första ligamatcherna har 31-åringen spelat 90 minuter i mittförsvaret.

- Det känns bra givetvis. Det är tuff konkurrens, speciellt på mittbacken. Vi är tre utlänningar som tampas om två platser. Man vet att man måste spela bra annars kan man få sitta på bänken ett par matcher. Skulle det hända så får man inte gräva ner sig, säger Bjärsmyr.

Hur recenserar du din egen insats i de här tre första matcherna?
- Den första matchen var ganska bra tycker jag. Vi förlorade med 1-0 men vi släppte egentligen inte till någonting och det är ofta ett bra betyg för en mittback. Andra matchen kändes också bra, vi vann med 2-0. Tredje matchen var Galatasaray borta. De gör mål precis innan halvtid. Sedan orkar vi inte resa oss och de har ett hårt tryck mot oss. Men just defensivt känns det bra. Det har varit mycket att göra, vilket passat mig bra.

Sivasspor är nykomling i den turkiska högstaligan, men hade innan man åkte ur 2016 tio säsonger i Süper Lig. När man nu är tillbaka siktar man högre än att bara klara ett nytt kontrakt.

- Målsättningen är att vara åtta-tia någonting. Det kommer att vara tufft, vi har ett helt nytt lag i princip. Vi får kämpa på och se hur långt det räcker. Galatasaray borta är väl ingen match man bör vinna. Det är när vi möter lagen som är i botten och runt omkring oss, de matcherna måste vi vinna, säger Mattias Bjärsmyr.

Blåvitt-ikonen hade ett utgående kontrakt med klubben när han i somras lämnade. Parterna kunde inte komma överens om en förlängning, och Bjärsmyr menar att det var rätt läge att lämna.

- Det var det väl. Det passade väl alla egentligen. Jag hade ett utgående kontrakt och Blåvitt bytte tränare precis så det passade bra. Även om det här låg i pipelinen innan Blåvitt bytte tränare så passade det ändå bra. Jag var sugen på att göra något annat. Jag fick den här chansen och ville ta den, säger Bjärsmyr.

- Jag har väl alltid varit ärlig med att säga att jag hade som målsättning att komma ut igen. Och det har väl varit uppe innan någon gång men inte passat. Nu passade det som sagt.

Kontraktet med Sivasspor är skrivet på två år. Efter det håller Bjärsmyr alla dörrar öppna - vare sig det gäller att återvända till Sverige eller vara kvar utomlands.

- Jag vet inte. Jag försöker att vara ganska öppen med allting. Vad som än händer här så får man inte gräva ner sig. I fotbollsbranschen och kanske framförallt här så är det snabba svängar. Men jag är här nu och trivs väldigt bra i laget.

Hur mycket har du följt med kring Blåvitt?
- Jag har följt med det mesta faktiskt. Jag har skaffat lite svenska kanaler så jag kan se det mesta. Sedan tränar vi ofta på kvällarna för att det är så varmt på dagarna, så ibland har det varit att man sett första halvlek och sedan tränat.

- De har höjt sig rejält, det har varit kul att se. Det är många spelare som har höjt sig till den nivån där de ska vara.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

 

Publicerad 2017-09-06 kl 18:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons