Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

El Kabir nära attentatet i Ankara: ''Jag hörde smällen''

Foto: Scanpix

En bomb tog minst 28 människors liv i Turkiets huvudstad Ankara i går. En som var i närheten av smällen och hörde den var Moestafa El Kabir.
- Det var fem minuter med bil från där vi tränade, säger han till Fotbollskanalen.

Det var under onsdagen runt 17.30-tiden som ett attentat ägde rum i centrala Ankara och tog cirka 28 människors liv och uppemot ett 60-tal ska ha skadats, enligt Sveriges Radio.

I närheten tränade Moestafa El Kabir med sitt Genclerbirligi, ett lag där även svenskbekantingarna Johannes Hopf och Panos Dimitraidis håller till.

El Kabir säger att smällen briserade från ett avstånd som var fem minuter med bil från där de höll på att träna. 

- Jag hörde smällen under tiden vi höll på att träna och det var vissa som hörde den och vissa inte. Men jag tänkte inte direkt att det var en bomb som smällt av, säger han.

Han berättar att laget efter träningen pratade mycket om smällen och att alla var chockade och ledsna över det som inträffat. El Kabir berättar även att det fanns personer inom klubben som hade bekanta som arbetade i området där bomben gick av – men att det inte var någon av dem som hade dödats eller skadats. Laget hade också planerat att gå ut och äta på en restaurang - men valde att ställa in det. 

Turkiet har under den senaste tiden drabbats av en rad bombdåd. El Kabir säger att han tänker på det men att det inte är något som stoppar upp honom från det han gör.

- Jag är väl inte rädd men jag tänker ibland sådana tankar om man hamnar vid fel rödljus. Man får vara alert. Men jag försöker inte tänka allt för mycket på det.

Han märker att säkerheten har skärpts i staden och att det finns fler poliser ute på Ankaras gator efter att det i höstas skett ett bombattentat som tog 102 människors liv.

På måndag åker laget till Istanbul för att möta Besiktas. Ett Istanbul som också har skakats av bombattentat nyligen.

Ännu har det inte kommit några rapporter om att turkiska ligan skulle stanna upp - på grund av det oroliga läget i landet - och det är inget El Kabir heller har hört.

- Jag skulle ha full förståelse för att ligan skulle pausa men jag personligen vill inte ha det så, säger han.

Han avslutar med att hans främsta fokus ligger på fotbollen trots senaste tidens oroligheter.

- Jag tänker själv att det kan vara vem som helst som kan bära en bomb. Det är inte så att man kan göra så mycket. För mig är det fotbollen som gäller och jag fokuserar bara på mitt jobb, säger Moestafa El Kabir.

Publicerad 2016-02-18 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons