Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

Eskilsson vid andra bombdramat på ett år: "Surrealistiskt"

Foto: SCANPIX.

Hans Eskilsson såg matchen mellan Besiktas och Bursaspor på plats.
Två timmar senare detonerade en bomb som tog 38 människors liv.
Det var andra gången i år som den förre Hammarbyaren befann sig i närheten av ett bombdåd.
- Lite surrealistiskt, säger Eskilsson till Fotbollskanalen.

Det var ett par timmar efter slutsignalen i mötet mellan Besiktas och Bursaspor som en bilbomb detonerade vid arenan i Istanbul. 38 personer miste livet i en attack som dessutom skadade hundratals personer.

Bomben var den andra i Istanbul på kort tid; så sent som mars i år detonerade en annan bomb i centrala Istanbul. Vid båda tillfällena har den förre Hammarbyaren Hans Eskilsson funnits på plats vid eller i närheten av detonationsplatsen.

Den här gången hade Eskilsson hunnit lämna platsen med ungefär en timmes marginal, värre var det förra gången då han bara var minuter ifrån explosionen.
- Det är klart att det är lite… jag ska inte säga att man blir rädd men det är lite otäckt, säger han till Fotbollskanalen.

- Det som är extremt är att jag var ju i Istanbul även i mars och då var jag på väg på huvudgatan när det small. Jag var bara fem minuter därifrån och var på väg dit. Två gånger har jag varit i Istanbul det här året och båda gångerna har det varit en självmordsbombare precis där jag varit. Ena gången fem minuter därifrån, den här gången var det kanske en timme. Det är ju…

Det får en att tänka till?
- Ja… det kanske det gör. Men samtidigt: hur förutser man sånt här? Det är omöjligt på något sätt.

Hans Eskilsson har tidigare, i en intervju med Offside, berättat om sitt stora intresse för att resa och se matcher runtom i världen. För tidningen berättade Eskilsson 2015 att han sett 86 matcher i tolv olika länder året dessförrinnan.
- Jag gillar att resa och jag gillar att titta på fotboll. Det var bara rent nöjesmässigt. I våras skulle jag se bland annat Galatasaray mot Fenerbahce, men den blev inställd.

Hur tänker du inför att åka till Turkiet igen?
- Min sambo vart ju orolig, men själv kan jag inte säga att jag känner mig orolig. Men ju fler sådana här händelser som sker – det är klart att det är otrevligt. Lite surrealistiskt.

Hans Eskilsson gjorde tre sejourer för Hammarby under sina år som aktiv. Dessutom var han utlandsproffs i Portugal och representerade Sporting Lissabon och Braga.

Publicerad 2016-12-12 kl 19:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons