TV: Hollands fiasko - nära att missa EM-slutspelet

La Liga

Holland är på väg mot ett praktfullt landslagsfiasko. Efter förlusten med 3-0 mot Turkiet ser EM alltmer överlägset ut.

Nederlaget mot Island i förra omgången verkar inte ha varit någon engångshändelse. I söndagens möte med Turkiet på bortaplan fortsatte det att gå tungt för Holland, trots att nye förbundskaptenen Danny Blind gjort förändringar och bland annat återtagit Robin van Persie i startelvan.

Det var nämligen hemmalaget Turkiet som öppnade klart starkast. Först satte Oğuzhan Özyakup 1-0 redan efter sju minuter och när sedan målvakten Jesper Cillesen gjorde en tavla på Arda Turans skott i 26:e var uppförsbacken närmast vertikal. Och med bara fem minuter kom även 3-0, från Burak Yilmaz, vilket punkterade matchen.

Det resultatet innebär att Holland ligger fyra i grupp A med två omgångar kvar. En plats som inte ens ger dem möjlighet till playoff för att nå EM.

Publicerad 2015-09-06 kl 18:29