Khalili matchhjälte med frisparkskanon på övertid i Turkiet

Süper Lig

Abdul Khalili gjorde i kväll ligadebut för Kasımpaşa i Turkiet.
Då avgjorde han på övertid med en frisparkskanon till 3-2.

Abdul Khalili, 26, lämnade tidigare i sommar Gençlerbirliği, som i fjol blev nedflytattat till den turkiska andraligan, för spel i Kasımpaşa och dessutom för en återförening med tidigare svenske lagkamraten, i bland annat Helsingborg och Mersin İdmanyurdu, Loret Sadiku, som sedan 2016 tillhör den turkiska högstaligaklubben.

I kväll bildade svenskduon innermittfält Kasımpaşa i ligapremiären mot Caykur Rizespor på Caykur Didi Stadium. Det blev till en början en tuff match för Khalili och Sadiku, då Kasımpaşa efter 55 minuter låg under med 2-0 efter mål av Braian Samudio och Robin Yalcin. Därefter vände det.

Kasımpaşa reducerade i den 75:e minuten på straff, kvitterade i den 81:e minuten och till slut avgjorde Khalili matchen i den 93:e minuten till 3-2-seger med en frisparkskanon långt utifrån. Det var hans första mål för sin nya klubb, ett passande sådant.

Khalili blev därefter utbytt i den 95:e minuten, medan Sadiku spelade hela matchen.