Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

Khalili: "Nu är mitt mål att spela EM 2016"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Abdul Khalili är en av U21-landslagets EM-hjältar och het på marknaden. Nu siktar han på spel i EM 2016.
- Min målsättning är att slå mig in i A-landslaget nu. Jag tror jag kan bidra där, säger han till Fotbollskanalen.

Det senaste ett och ett halvt året har Abdul Khalili gjort en uppseendeväckande resa. Mittfältaren har gått från att ha varit klubblös, till att ha gjort succé i Helsingborg, sålts till turkiska Mersin där han varit ordinarie och sedan vunnit EM-guld med det svenska U21-landslaget.

- Det är så sjukt. Det är knappt att jag fattar det själv. Men man ska inte glömma att det inte är något som kommit gratis. Jag har jobbat hårt för det, säger Khalili.

Totalt har Khalili spelat över 70 matcher under 2014/2015. När Fotbollskanalen når honom är han hemma i Sverige på välbehövlig semester efter EM-slutspelet. Nu laddar han om batterierna innan han den 19 juli ska tillbaka till Turkiet för en försäsong med Mersin.

- Nu börjar man inse mer och mer vad det är vi (U21-landslaget) gjort. Man tänker tillbaka och känner: "Fan vad sjukt". Man njuter. Det är många som har hört av sig och många som kommer fram på stan. Det är väldigt kul att många gör det och jag är oerhört tacksam. Det är nice, säger mittfältaren.

På måndag ska Khalili och högerbacken Emil Krafth också hyllas för EM-guldet på Olympia, innan Helsingborgs match mot Djurgården.

- Det är kul att de gör så, säger en glad och tacksam Khalili.

I och med EM-framgången har rykten kring Khalili också börjat florera. Tyska Hamburg, spanska Real Betis och turkiska Kasimpasa sägs vara intresserade av 23-åringen.

Khalili tar intresset med ro.

- Att folk snackar är förståeligt. Det är bara smickrande det här. Om man väcker intresse har man gjort ett bra jobb. Men det är inte det enda jag går runt och tänker på, direkt. Nu är min målsättning att komma med i A-landslaget och spela EM nästa sommar. Det är mitt största mål, så var jag spelar kanske inte är det viktigaste, säger mittfältaren.

- Jag måste vara i ett lag där jag får spela, för då får jag förhoppningsvis också spela i A-landslaget. Det är min målsättning.

Vad säger du om klubbar som Real Betis, Hamburg, Kasimpasa?
- Det är väldigt kul att höra om dem. Men som sagt, var jag spelar är inte det viktigaste. Det viktigaste är att komma med i A-landslaget och få spela EM.

- Nu när jag har vunnit U21-EM vill jag bara ha mer. Jag kan inte spela i U21-landslaget längre så då blir nästa mål A-landslaget och EM 2016.

Hur stort hade det varit att få spela EM i Frankrike?
- A-landslaget har alltid varit drömmen för mig. Oavsett landslag, om det är P15, P17 eller U21, så är det alltid underbart att representera sitt land. Men A-landslaget är ändå det riktiga landslaget och det är det som man har drömt om i hela sitt liv. Att spela ett mästerskap med A-landslaget är nog bland det häftigaste man kan vara med om.

Känner du att du har nivån för att kunna bidra i A-landslaget i dig?
- Ja, jag tror att jag hade klarat mig, i och med att jag har mött spelare som spelar på en väldigt hög nivå. Har man klarat av att hantera det så kan man nog hantera A-landslagets nivå också. Men det är en utmaning.

Khalili känner heller ingen stress över att röra på sig och byta klubb för att göra drömmen om spel i A-landslaget till verklighet. Han tror att fortsatt leverans i Mersin är nog för att uppfylla målet.
- Ja, i och med att vi kom sjua i ligan förra säsongen och vi hade kunnat komma högre upp om vi tagit lite fler poäng, vilket vi hade chansen att göra. Jag spelade ju sammanlagt i landslaget, Helsingborg och Mersin runt 70 matcher under 2014/2015 och så länge jag spelar och utvecklas hela tiden så tror jag att har en väldigt stor chans att komma med i A-landslaget, säger 23-åringen.

- Mersin är en bra klubb och jag spelar i en bra liga. Jag trivs väldigt bra i Turkiet, avslutar Khalili.

Publicerad 2015-07-12 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons