POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

Officiellt: Ring lämnar Kalmar FF - klar för svenskklubb

Foto: SCANPIX

Jonathan Ring lämnar Kalmar FF.
Mittfältaren är klar för turkiska Genclerbirligi.
- En dröm som går i uppfyllelse, säger han till Fotbollskanalen.

Fyra säsonger blev det för Jonathan Ring i Kalmar FF. Nu flyttar yttermittfältaren till Genclerbirligi, som Fotbollskanalen avslöjade under måndagen. Laget kan via seger på måndagen gå upp på åttonde plats i den turkiska ligan.

- Jag är väldigt glad. Jag har alltid haft en dröm om att spela utomlands och nu går den in vilket känns fantastiskt, säger Ring till Fotbollskanalen.

- Det här är ett väldigt bra steg för mig och jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och ligan. Det känns även tryggt att det redan är två svenskar i laget.

Den här säsongen gjorde Jonathan Ring fem mål och två assist i allsvenskan och Kalmar FF hoppades förlänga kontraktet med 25-åringen.

- Jonathan är erbjuden ett tvåårsavtal med Kalmar vilket vi har resonerat oss fram till med Jon och hans rådgivare tidigare, sa nyligen sportchefen Thomas Andersson Borstam till klubbens hemsida.

Men det blir alltså ingen förlängning utan spel i Turkiet för Ring som har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år.

- Jonathan tar ett bra steg till en bra liga. Han har väldigt bra spetskvaliteter och om han fortsätter sin utveckling så kan ha bli en väldigt bra spelare i Turkiet, säger agenten Hasan Cetinkaya.

- Det har varit en hel del lag som har velat skriva kontrakt med Jonathan. Han tycker att det här steget är perfekt för sin utveckling.

Var det aktuellt att förlänga med Kalmar FF?
- Jonathan har haft en väldigt bra tid i Kalmar och all respekt till den klubben men det var inte aktuellt att förlänga. Han ville utomlands och när Genclerbirligi dök upp så var det prio ett.

I Genclerbirligi blir Jonathan Ring lagkamrat med Johannes Hopf och Abbe Khalili.

Publicerad 2016-12-26 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå