Pa Dibbas debutsuccé i Turkiet - gjorde dubbla mål och assist i överkörning

Turkiet

Pa Dibba har inlett sejouren i turkiska Adana Demirsport på bästa sätt.
På måndagen debuterade han och slog till med två mål och två assist i 6-1-krossen av Balikesirspor.

I förra veckan blev det klart att den förre Hammarby- och Gif Sundsvall-anfallaren Pa Dibba skulle flytta till Adana Demirspor i den turkiska andraligan. Dibba flyttade då permanent från kinesiska Shenzhen FC, som han var utlånad från till en annan kinesisk klubb under 2019 i form av Shanghai Shenxin.

På måndagen gjorde Dibba debut för den turkiska klubben, där även hans tidigare lagkamrat i Hammarby Erkan Zengin spelar. Då blev det succé direkt för Dibba i lagets förkrossande 6-1-seger mot Balikesirspor. Dibba blev målskytt efter bara sex minuter, framspelad av Zengin, innan han återgäldade tjänsten och spelade fram Zengin till 3-0 efter 37 minuter. Två minuter senare stod Dibba för en ny assist, då till Aias Aosmans 4-0-mål.

Adana Demirspor fortsatte göra mål i andra halvlek, där Dibba gjord 5-0 innan Zengin spelade fram till Volkan Sens 6-0-mål. Balikesirspor fick in ett tröstmål en kvart från slutet, men matchen slutade 6-1 till bortalaget. Matchen slutade med två mål och två assist, medan Zengin noterades för ett mål och två framspelningar.

Tack vare segern befäster Adana Demirspor sin åttondeplats i den turkiska andraligan.

Publicerad 2020-01-20 kl 18:58