Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET
38v

Robinho klar för Bjärsmyrs klubb: ”Man gillar stora namn här”

Foto: BIldbyrån.

Fängelsedömde Robinho flyttar till Turkiet.
Nu blir brasilianaren lagkamrat med Mattias Bjärsmyr i Sivasspor.
- Stora namn är något man gillar här, säger han till Fotbollskanalen.

Brassen Robinho, med ett förflutet i Real Madrid och Milan, har kommit överens om en övergång till turkiska Sivasspor. På sin hemsida skriver den turkiska klubben att man är överens med 33-åringen, och att kontraktet med klubben kommer att undertecknas under tisdagen.

I Sivasspor blir Robinho, som närmast kommer från spel i brasilianska Atletico Mineiro, lagkamrat med IFK Göteborgs förre försvarare Mattias Bjärsmyr.

- Jag har genom åren spelat med ganska så namnkunniga namn innan också. Hade jag varit 20 så är det klart att man varit ännu mer uppspelt än vad jag är nu, men det är klart att det i fotbollsvärlden är ett väldigt stort namn. Jag vet att Roberto Carlos och även Cicinho varit i Sivasspor så de har en form av historia av att få hit duktiga brasilianare. Stora namn är något man generellt sett gillar i Turkiet, det är bara att titta på de andra lagen. I stort sett varje lag har namn som man känner igen och som spelat på högre nivå. De gillar det här och det är väl kul att vara med i den cirkusen lite grann, säger han till Fotbollskanalen.

Övergången blir av, trots att Robinho i vintras dömdes till nio års fängelse för delaktighet i en gruppvåldtäkt 2013. Brasilianaren hävdar sin oskuld och har valt att överklaga domen - och den processen kan komma att ta flera år.

När Fotbollskanalen pratar med Mattias Bjärsmyr om domen är han ovetandes om det allvarliga brottet anfallsstjärnan dömts för, han kan därför bara svara för den fotbollsmässiga aspekten i värvningen.

- Jag vet inga detaljer om det (domen) så jag vill helst inte kommentera det, säger han.

Tror du att det framför allt är en värvning gjord på sportsliga grunder, eller handlar det mycket om att locka till sig intresse vad gäller publik och så vidare?
- Om man tittar på vår trupp nu så är det offensiva spelare som vi behöver. Backlinjen är ganska full, vi har fyra utländska mittbackar, och även på innermittfältet är det fullt. Så det är offensiva spelare de sökt, det vet jag. Men det är väl ingen som haft jättebra koll på honom under de sista åren. Man ska inte säga för mycket, men de gillar ju såna värvningar i Turkiet.

Vilken är din bild av Robinho som fotbollsspelare?
- Det var jättelänge sedan man såg honom. Jag vet inte ens var han varit det senaste. Men det är klart att när han var i Real Madrid och även Milan, som är ett av mina favoritlag, så var han ju en teknisk spelare som hade ganska bra fart under fötterna och som kunde göra sin gubbe. I Turkiet vinner man ganska mycket på om man har en eller två gubbar som kan göra det för då öppnas ganska stora ytor bakom det. Jag hoppas att han har kvar det i sig.

Mattias Bjärsmyr själv har fått stort förtroende i den turkiska ligaåttan och varit gjuten centralt i backlinjen.

- Jag spelar hela tiden till höger. Så det har varit bra och det har känts bra. Men det är fyra utländska mittbackar och det är bra nivå, en landslagsman för Ghana till exempel. Så det är tuff konkurrens. Men jag har fått spela och det känner jag mig nöjd med. Sedan vet man också att här kan det gå snabbt, vi kan spela bra och sedan får du sitta på bänken någon match. Men än så länge har jag fått spela och jag har fått stort förtroende.

Nu blir det höga krav på att du ska leverera med uppspelen?
- Nja, här i Turkiet spelar man ofta enkelt in till innermittfältarna och sedan får de lösa biffen. Men någon passning får man väl söka och se om han klarar att ta emot bollar brösthöjd, haha.

Publicerad 2018-01-22 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons