Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TURKIET

Sükür riskerar fängelse - för kritik mot presidenten

Foto: TT

Den turkiske landslagslegendaren Hakan Sükür riskerar fyra års fängelse, skriver nyhetsbyrån AP. Skälet är att han ska ha förolämpat president Recep Tayyip Erdogan via sociala medier.

Sükür en av Turkiets främsta spelare genom tiderna och med sitt facit på 51 mål på 112 landskamper står han i en klass för sig. Forwarden var också en av de stora stjärnorna när landet knep sin bästa placering vid ett VM-slutspel hittills, i och med bronsmedaljen från Japan/Sydkorea 2002.

Efter idrottskarriären har 44-åringen ägnat sig åt politik, där han i valet 2011 röstades in som parlamentsledamot för Rättvise- och utvecklingspartiet innan han 2013 valde att gå ur partiet men behålla sin stol som politisk vilde. Nu har Sükür hamnat i onåd hos Turkiets president, Recep Tayyip Erdogan, anklagad för att ha förolämpat denne via sociala medier.

På sitt twitter-konto ska Sükür enligt åklagaren ha skrivit "nedsättande kommentarer om presidenten och hans son", vilket kan leda till ett fängelsestraff på upp till fyra år. Sükür nekar till brott och hävdar att han genom sina tweets inte riktat sig till någon särskild person, utan skrivit i största allmänhet, vilket dock åklagaren inte håller med om.

Enligt vad the Guardian skriver riskerar Hakan Sükür att gå samma öde till mötes som en rad journalister, bloggare och privatpersoner de senaste åren, där ett flertal personer dömts för att ha kritiserat Erdogan och hans innersta krets offentligt.

AP uppger att Sükür just nu befinner sig i USA och att det är oklart huruvida han väljer att närvara vid rättegången.

Publicerad 2016-02-24 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons