POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TURKIET
38v

Svensk Fenerbahce-talang hemskickad - hjärtfel upptäckt: "Hade änglavakt"

Foto: Bildbyrån.

Andreas Kilit lämnade i vintras J-Södra för Fenerbahce.
Nu är han hemskickad efter att klubben upptäckte ett hjärtfel. 
- Jag hade änglavakt som märkte det här, säger han till Aftonbladet

Den svenske mittbackstalangen Andreas Kilit, 19, lämnade i februari Jönköpings Södra för ett kontrakt över ett och ett halvt år med den turkiska storklubben Fenerbahce. Det gav till en början spel med klubbens U21-lag, men även träningsspel med A-laget. 

Nu är han däremot hemma i Jönköping igen och kontraktet är pausat, då klubben under en rutinkontroll upptäckte ett hjärtfel hos talangen. 

- Det är fel på hjärtklaffarna. Det fanns en liten öppning eftersom jag har arbetat så hårt fysiskt. Normalt har man fyra klaffar, men jag föddes med tre. Därför har mitt hjärta fått jobba extra hårt och nu har det tagit stryk, säger han till Aftonbladet. 

- Man hade ju kunnat kollapsa på planen, så jag hade änglavakt som märkte det här. Jag är väldigt tacksam gentemot Fenerbahce för att de upptäckte det här, det hade jag aldrig gjort annars, fortsätter han. 

Vidare berättar Kilit att han eventuellt kommer att genomföra en operation om några veckor i Linköping, vilket kan innebära att karriären är över. 

- Det finns risk att jag måste sluta, men jag försöker att tänka positivt. Jag tar det steg för steg och försöker att inte tänka för långt fram, säger han till tidningen. 

Andreas Kilit tränade under 2017 en del med Jönköpings A-lag, men gjorde aldrig någon match och spelade i stället främst för klubbens U21-lag. 

Publicerad 2018-09-18 kl 15:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå