TV: Sadiku gjorde första målet för säsongen - slog till med volleykanon

Süper Lig

Loret Sadiku är ingen van målskytt.
Men när Kasimpasa vann mot Besiktas med 4-1 gjorde han sitt första mål för säsongen.

Se målet längre ned i artikeln.

Loret Sadiku, som har svenskt och kosovoalbanskt pass, spelar vecka ut i det turkiska topplaget Kasimpasa. Men däremot är han ingen van målskytt. Inför matchen mot Besiktas hade den defensive pjäsen, som brukar spela mittback eller sittande mittfältare, inte gjort ett enda mål i årets ligaspel. Nu har han dock spräckt nollan - och det var en läcker fullträff som Sadiku slog till med.

Efter tio minuter och vid ställningen 0-0  snappade den tidigare Helsingborgsspelaren upp en misslyckad resning från Besiktas-försvaret. Sadiku vände om och dunkade dit 1-0 på volley. Det målet bäddade också för Kasimpasa-seger, då Mbaye Diagne gjorde 2-0 före halvtid.

I den andra halvleken reducerade Besiktas tidigt, men Kasimpasa kom att utöka sin ledning. I den 75:e minuten gjorde Mbaye Diagne sitt andra mål för dagen på straff och strax därefter David Pavlenka fastställde slutresultatet 4-1.

Resultatet innebär att Kasimpasa just nu ligger tvåa, sex poäng bakom ledande Basaksehir. Loret Sadiku har i år gjort 16 framträdanden i ligan för Kasimpasa och bara missat en match på grund av avstängning. Sadiku är dock inte tillgänglig för spel i det svenska landslaget, då han har bytt landslag en gång tidigare.