POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TV4PROFILERNA

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson

På TV4 sedan: Jag har varit på TV4 sedan mars 2003, hoppsan det är snart tioårsjubileum.
Det är en bragd att jag är kvar!

Bästa TV4-minne: Haha Julfesten 2006! Nej, skämt åsido, det är mycket man upplevt så här långt. Februari 2003,  jag har precis - på grund av nedskärningar - fått sluta på Radiosporten i Malmö och är på semester i Melbourne. Vad händer? Jo, en viss Artur Ringart ringer och väcker mig mitt i natten och frågar om jag vill jobba på TV4? En ny kanal ska starta. "Sluta Mange" tänker jag. Trodde det var min kompis. Klockan är 03.00 lokal tid. Jag fattar till slut, knyter näven förhandlade till mig en superlön och dök upp blyg och lite kaxig på redaktionen tre veckor senare!

 Bästa fotbollsminne: Oj det är så mycket. Jag har lirat på division 4-nivå (skadad halva säsongen; men Ekwall - Jag kan lira!) spelat i femman med Uddevalla och klubben i mitt hjärta Bovallstrands IF. Gjort ett drömmål på volley med vänstern från mittcirkeln rakt i nättaket. Men första matchen på plats som grabb med farsan är alltid stort. Kommenterat VM herr och dam, EM och andra stora ligamatcher på plats är så inspirerande och roligt.
Det är alltid kul när jag känner att det gjorde jag bra. Ni ska bara veta hur självkritisk jag är. Real Madrid - Sevilla 3-2 hade allt. Men bästa minne... Jag plockar fram den dagen då jag fick reda på att jag skulle till England och kommentera Nottingham - Watford. Fasen vad stolt jag var när Ola Wenström lämnade över till City Ground.

Favoritspelare genom tiderna: Jag borde säga Xavi som jag alltid gillat men troligen blir jag idiotförklarad av många och några håller säkert med när jag säger "ljusvattnets Henry",
Petter Andersson. Idag är han i FC Midtjylland men flera fina år i Hammarby och några säsonger i Groningen och där vet vi hur de gick. Två elaka knäskador, bara runt 75-80 matcher men ändå så bra. Kapten under det sista året dessutom.

Jag brukar säga att han hade haft en given plats i landslaget om han varit skadefri. En Kim Källström-kopia men snabbare. Stark med bollen, bra teknik och ett magiskt skott. Jag går på fotboll för att se bra spelare som gör det lilla extra och bär fram sitt lag. Petter Andersson gör det.

Publicerad 2012-11-29 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå