Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Albin Ekdals agent: "PSG:s intresse var konkret"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under lördagen blev allt helt klart. Albin Ekdal flyttar till Hamburg och får ett guldkantat kontrakt.
- Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 20 år i branschen, säger agenten Martin Klette om intresset och pengarna Ekdal blivit erbjuden.

Efter en lång process är allt nu över. Albin Ekdal har bestämt sig, skrivit på och presenterats för Hamburg. Den svenske landslagsmittfältaren har signat för fyra år med den tyska klubben och det är en glad agent i form av Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment som nu äntligen kan konstatera att affären är i hamn.

- Jag är mycket nöjd. Det har varit en lång resa. Redan för ett och ett halvt år sedan började vi prata om och förbereda en flytt till Tyskland eller England. Det har hela tiden varit de ligorna som varit målet, säger Klette.

- Sen har vi blivit både smickrade och glada över att även stora klubbar i andra länder har hört av sig och varit intresserade. Men det är framför allt Bundesliga och Premier League som varit Albins mål. 

"Allt har stegrats"
Klette berättar vidare:

- Man kan väl säga att Albins ökade status i landslaget och hans fina säsong i Cagliari har på något sätt gjort att de riktigt stora klubbarna först visat intresse nu i vinter och under våren. Allt har stegrats från februari och framåt. 

- I februari hade vi en diskussion där vi satte upp en ekonomisk målbild för var vi skulle hamna om det gick vägen i sommar. Men vi har haft förmånen att få prata med klubbar som legat på 50 till 125 procent över den ekonomiska målbilden. Jag har aldrig riktigt varit med om något liknande under mina 20 år i branschen och det är väldigt kul att vara med om det för en svensk spelare.

Intresset för den 25-årige mittfältaren har varit väldigt stort. Det har ryktats om alla möjliga klubbar, bland annat Lazio, Fiorentina, Trabzonspor, Fenerbahce, Torino, Sampdoria, Napoli, Palermo, Tottenham, Sunderland, Roma och så vidare.

- Sammanlagt har det varit 16 klubbar som visat intresse. Det mesta av det som det har ryktats om har stämt. Men till exempel Lazio var aldrig på tapeten, men i övrigt har i alla fall det mesta stämt, förklarar Martin Klette.

"PSG var intresserade"
Men det tyngsta ryktet av dem alla gällande Albin Ekdal under den senaste tiden har varit det om Paris Saint-Germains intresse.

- Jag kan bekräfta att PSG har varit intresserade, men av respekt för klubben vill jag inte gå in på några detaljer. Men det har funnits konkret intresse, säger Klette.

Hur tänkte ni när så stora klubbar kom in i bilden. Förändrade det något i ert arbete?
- Egentligen inte så mycket. Albin är i grund och botten en väldigt ödmjuk person som står med båda fötterna på jorden. Han har inte direkt skenat i väg på grund av det. Jag som agent blir ju både stolt och glad över att den typen av klubbar har visat intresse. Det är inte vardagsmat att Roma eller PSG visar intresse för en svensk spelare. Det får man vara väldigt stolt och glad över. Men Albin är väldigt lugn och sansad, han har tagit det med ro.

I Hamburg får nu Ekdal en central roll i den tyska klubbens lagbygge.

- Liga och förväntad speltid har varit de viktigaste faktorerna för Albin, som jag har sett det. Det som sedan är roligt är att som jag förstår det så kommer han bli Hamburgs bäst betalde spelare. Men det har ändå funnits ett x antal andra klubbar som varit intresserade där han hade kunnat tjäna ännu mer. Jag upplever inte som att han låtit ekonomin fälla avgörandet, utan mest den förväntade speltid. Han vet ju att ingenting är garanterat med speltid, men man gör ju ändå en bedömning över hur pass central man blir i laget. Albin är väldigt klok och långsiktig.

- Redan från början har Hamburg visat ett stort och konkret intresse. Albin träffade också tränaren i mitten på juni och fick ett gott förtroende för honom.

Hur känns den här affären personligen för dig?
- Det är inte den största övergången jag har gjort när det gäller transfersumman, men det är det största individuella kontraktet som jag gjort för en svensk spelare. Sen har det varit en lång process och långa förhandlingar. Det har varit en tids- och energikrävande övergång.

Klette avslutar:

- Detta har varit en ganska komplicerad övergång att få igenom. Jag är osäker på om alla förstår hur komplex en sådan affär är att genomföra. Därför är jag oerhört lättad.

Hör Ekdals egna ord om klubbvalet i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-19 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons