TV: Alexander Isak målskytt i debuten från start

DFB-Pokal

Alexander Isak har varit långt ifrån startelvan i Dortmund.
I cupmötet med Magdeburg fick han chansen - och slog till direkt

Se Isaks mål i spelaren.

Alexander Isak gjorde under tisdagen sin första start i en tävlingsmatch för Borussia Dortmund sedan flytten från AIK. Den svenske anfallstalangen har haft svårt att ta plats i det tyska stjärnspäckade laget – men i cupen mot Magdeburg (till vardags i den tyska  tredjeligan) fick 18-åringen alltså chansen.

Och han tog den.

Tidigt i den andra halvleken var det nämligen Isak som ordnade gästernas 2-0-mål och innan dess hade han serverat Gonzalo Castro till 1-0. Mål och assist direkt alltså.

Inför matchen hade Isak bara gjort fem minuter i Bundesliga, ett lika kort inhopp i Champions League – samt 20 minuter i tyska cupen tidigare i år.

Matchen slutade med seger, 5-0, för Dortmund. Alexander Isak byttes ut med kvarten kvar och röstades efteråt, av användarna av tyska cupens officiella app, fram till matchens bäste spelare.