Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Alexander Isak om Dortmund-debuten: "Det var stort"

Bundesliga-debuten är avklarad för svensken. Nu hoppas han kunna utvecklas mer och få mer speltid.
-  Jag är här och kämpar om en plats och hoppas på så mycket speltid som möjligt framöver, säger Isak till SportExpressen.

I januari lämnade AIK-stjärnan Alexander Isak Sverige för att satsa på fotbollskarriären utomlands. Ett antal storklubbar runt om i Europa försökte locka över den svenske supertalangen, men det blev den tyska klubben Borussia Dortmund. Isak blev då den dyraste försäljningen någosin i svensk fotboll.

Efter 9 månader i klubben fick han i söndags göra sin debut i Bundesliga.

– Det var stort. Det var 80 000 på läktarna, så det var en speciell känsla som man aldrig upplevt förut, säger Isak till SportExpressen.

Om framtida spelschanser så säger Isak att det beror på många saker. Dels hur det går för anfallaren Aubameyang och dels läget i matchen.

Nu senast ledde vi ganska stort, så då var det passande att slänga in mig. 

Om det svenska landslaget och planerna där vet inte Isak än hur det ser ut, men han hoppas få chansen om Sveirge kvalificerar sig till VM i Ryssland 2018.

– Det går inte att säga nu att jag ska till VM, det är så pass långt kvar. Men det är klart att det hade varit stort för mig och ska jag ha någon landslagsmålsättning så är det självklart att jag ska vara med där. Det vore en stor ära, säger han till SportExpressen.

En sak som Isak är säker på är att om han kommer tillbaka till Sverige igen för fotbollen så är det bara AIK som gäller. På frågan om han hade tackat ja om Djurgården hade erbjudit honom 50 miljoner så stod han fast vid sitt svar.

- Absolut inte. Det skulle aldrig hända. 

Publicerad 2017-09-22 kl 14:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons