Andersson glödhet - fjärde målet på fem matcher i ny seger

Bundesliga 2

Sebastian Andersson är glödhet i tyska andraligan.
I kväll gjorde han fjärde målet på fem matcher i Unions seger.

Union Berlins svenske anfallare Sebastian Andersson, 27, tampas om en av anfallsplatserna i Janne Anderssons första landslagstrupp i slutet av mars i EM-kvalet. I kväll stärkte den formstarke anfallaren sina aktier ytterligare med ett nytt mål i den tyska andraligan.

Andersson blev strax före halvtid målskytt till 1-0 i hemmamötet med Inglostadt på An der Alten Försterei. Svensken var kylig från straffpunkten och rullade med lätthet in sitt fjärde mål på fem ligamatcher, elfte målet totalt den här säsongen.

Andersson spelade hela matchen och var i andra halvlek med och bevakade ledningen i matchen. När Inglostadt först fick Almog Cohen utvisad i den 65:e minuten och sedan Robin Krausse i den 75:e minuten, så var saken klar. Union Berlin utökade i slutet av matchen till 2-0 och bärgade därmed andra raka segern i ligan.

Union Berlin tog därmed steget upp till andraplats i tyska andraligan, men har en match mer spelad än Hamburg på tredjeplats i ligatabellen.

För Anderssons del väntar på onsdag besked om det blir en comeback i den svenska landslagstruppen. Anfallaren blev i oktober i fjol uttagen och kom till spel mot Slovakien, men nobbades därefter under de efterföljande samlingarna.

- Det är väl i så fall positivt för mig, att jag gör mål. Det är alltid positivt. Men det finns många spelare som varit med länge i landslaget och som brukar vara med. Sen får vi se om jag kanske kommer med på ett litet hörn. Man vet aldrig. Jag hoppas i alla fall, sa han nyligen till Fotbollskanalen.