Bundesliga

Sebastian Andersson gjorde mål på nytt och är nu delad fyra i skytteligan.
Det hjälpte föga när Borussia Mönchengladbach vann klart med 4-1.

Se Anderssons mål i Sporten i spelaren.

Söndagseftermiddagen i Tyskland bjöd på Bundesliga-möte mellan Borussia Mönchengladbach och Union Berlin. I hemmalaget inledde Oscar Wendt på bänken medan Sebastian Andersson startade för gästerna.

"Fölen" var det laget som skulle spräcka nollan i matchen. Efter 17 minuters spel slet Florian Neuhaus sig fri och kunde, via stolpen, ge hemmalaget ledningen från nära håll.

Strax innan paus ökade Marcus Thuram på hemmalagets ledning när han fristående vid den bortre stolpen nickade in 2-0.

2-0 i paus.

Andra halvlek var enbart fem minuter gammal när reduceringen kom. Vem som svarade för den? Sebastian Andersson. Efter en frispark långt utanför straffområdet skarvades bollen, med tur, in till svensken som från nära håll nickade in reduceringen. Målet var 28-åringens tolfte i ligan den här säsongen, vilket gör att han är delad fyra i skytteligan.

Glädjen i bortalaget blev dock kortvarig då Thuram tio minuter senare gjorde sitt andra mål för eftermiddagen. Tio minuter från full tid fastställde sedan Alassane Plea slutresultatet till 4-1.

Sebastian Andersson spelade hela matchen för Union Berlin, Oscar Wendt å andra sidan fick hoppa in på stopptid.

"Fölen" är trea i tabellen när fem omgångar återstår, för Anderssons lag är läget värre då de placerar sig fyra poäng ovanför negativt kval.

Mönchengladbach: Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Neuhaus, Herrmann, Hofmann, Thuram, Stindl, Plea

Union Berlin: Gikiewicz - Friedrich, Schlotterbeck, Subotic, Trimmel, Gentner, Promel, Lenz, Ingvartsen, Bulter, Andersson

Andersson gästade den här veckan podcasten Lundh, det avsnittet kan du lyssna på här.