Anderssons Berlin vann - ena benet i Bundesliga-kvalet

Bundesliga 2

Sebastian Anderssons Union Berlinn vann i tyska andraligan.
Nu har laget tre poäng och 21 mål ner till Hamburg på fjärdeplats.
Det innebär att laget är nära kval för spel i Bundesliga till hösten.

Sveriges landslagsanfallare Sebastian Andersson och hans Union Berlin jagade under söndagseftermiddagen en ny seger i tyska andraligan i kampen med Hamburg om en tredjeplats i ligatabellen för en kvalplats om spel i Bundesliga nästa säsong.

Det blev till slut en lyckad eftermiddag.

Union Berlin avgjorde matchen inom loppet av 23 minuter i första halvlek. Först gav Grischa Promel laget ledningen till 1-0 och i den 31:a minuten spelade Andersson fram anfallskollegan Sebastian Polter till 2-0. När Polter i slutminuterna även blev tvåmålsskytt till 3-0, så var saken klar och en ny trepoängare i hamn.

Union Berlin stärkte därmed sin tredjeplats i ligatabellen och har nu tre poäng ner till Hamburg, som förlorade i dag med 4-1 mot Paderborn, på fjärdeplats i tyska andraligan. Union har dessutom 21 måls bättre målskillnad, vilket innebär att det ska väldigt mycket till om Hamburg ska passera Union Berlin i sista omgången.