Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
38v

Baffo erbjuden nytt kontrakt – bett om tid: "De inväntar mig"

Foto: Bildbyrån.

Joseph Baffo rehabiliterar två skador och sitter på ett utgående kontrakt – men har blivit erbjuden ett nytt av Eintracht Braunschweig. Nu inväntar klubben Baffos besked. 
- Jag har lagt det på is, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske mittbacken Joseph Baffo har sedan han, lämnade Halmstads BK:s avbytarbänk och slog igenom med ett U21-EM-guld 2015, gjort två och en halv säsong med Eintracht Braunschweig i Zweite Bundesliga. 25-åringen gjorde under sin första säsong 27 matcher i ligan och imponerade tillräckligt för att locka till sig intresse från klubbar i både Bundesliga och Serie A.   

Men efter lovord av klubben, så valde han att stanna. Det gav mindre speltid säsongen efter med 15 matcher i serien.  

- Jag kan inte gå in på vilka klubbar det handlade om, men det var klubbar i Bundesliga, Zweite Bundesliga, Serie A och Championship. Det är klart att det kittlade, men Zweite är också en väldigt bra liga, den näst bästa andraligan efter Championship i Europa. Jag kände en trygghet med att jag fick spela mycket, samtidigt som de sa att de såg mig som en ledare och hade ett stort förtroende för mig. Jag attraherades därför inte av en flytt.

- Jag vet faktiskt inte varför jag inte fick spela lika mycket andra säsongen. Jag startade i de tre första matcherna, men blev därefter petad innan jag fick spela igen och sådär. Jag fick respektera det, även om man inte höll med. Jag har alltid varit den som kör på och kommer tillbaka, fortsätter han.

I höst fick han åter mer speltid och startade i de tio första ligamatcherna innan han klev av i halvtid mot Bochum med en korsbandsskada och tvingades några dagar senare till operation.

- Det är klart att det var tungt. Det är inget man förväntar sig. Det flöt på bra, man fick spela mycket och man hade krigat på bra under försäsongen. Jag hade även väldigt stort förtroende och kände att jag bevisade mig när jag fick spela. Jag gjorde dessutom några mål, så självförtroendet var på topp, vilket det är även nu. Det är dock en del av fotbollen. Desto snabbare man inser att livet går vidare, ju lättare är det att hantera en sådan situation. Jag har fått mycket hjälp av kollegor som haft liknande skador som jag kan fråga om det är något. Det är skönt.

Men Baffo rehabiliterar inte bara en skada, även en operation från december i axeln, då den först hoppade ur led under U21-EM, men även i slutet av förra säsongen. Därefter sköts operationen framåt i tiden.

- Det var lika bra att ta två flugor i en smäll. Tanken var att undersöka axeln i slutet av förra säsongen, men vi kämpade för att gå upp, så tränaren ville ha alla spelare tillgängliga. Då passade det bättre nu när jag behövde operera korsbandet också. Nu är målet att komma tillbaka så snabbt som möjligt, men det gäller att inte vara otålig, då det inte är några små skador. Man får vara lite klok.

Baffo kan snart börja jogga igen och förväntas i april vara tillbaka i fullt slag. 

- Jag får därför se om det är lönt att spela så mycket i de sista omgångarna, då jag främst fokuserar på att bygga vidare på min fysik för att kunna träna ordentligt igen. Jag har bara fokus på att jag ska ha en bättre fysik än när jag lämnade planen. Jag får dock se hur det ser ut och ta det efter hand.

Svensken sitter dessutom på ett utgående kontrakt, men berättar för Fotbollskanalen att han har blivit erbjuden ett nytt kontrakt av klubben. Han har dock bett klubben om att få vänta med att ge ett besked kring kontraktet. 

- De har erbjudit mig ett nytt kontrakt och sagt att de vill ha mig kvar. Vi har en dialog, men det är lite på is. Jag är inte i det läget mentalt eftersom att jag är skadad, även om jag trivs väldigt bra och tycker att staden känns som hemma. Jag har sagt att jag vill ta det lite med ro. Jag vill först känna att jag kan springa, vakna upp och kunna ta en joggingrunda i skogen. De respekterar det och väntar på mig. Det är skönt att klubben är så förstående. Många andra klubbar hade inte väntat med ett kontrakt som ligger på bordet. Vi får se hur jag känner i februari och mars.

Hur ser intresset ut för dig i dag?
- Det finns alltid intresse i fotbollen, man har många ögon på sig. Det gick väldigt bra när jag spelade, men jag väljer att inte fokusera på om jag ska stanna eller lämna, då det inte är viktigt när jag inte är i fysisk form. Jag vill först komma tillbaka och bli bättre än vad jag var förut. Jag vill bara fokusera på rehabiliteringen.

Däremot tycker han att han sitter i en bra sits som bosman om han väljer att stanna i Braunschweig eller lämna för en ny utmaning.

- Jag är ju bosman, så det är skönt att inte behöva ha någon stress. Jag kan vänta till sommaren och skriva på för en ny klubb om jag vill det eller stanna kvar här. Men först måste jag komma tillbaka fysiskt. 

Braunschweig ligger för närvarande på 14:e plats i serien och har tre poäng ner till kvalplats och fyra poäng ner till nedflyttningsplats. 

Publicerad 2018-01-20 kl 11:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons