Michy Batshuayi fick en drömdebut i Borussia Dortmund.
Chelsea-lånet stod för två av målen när BVB slog Köln.
- Jag är väldigt, väldigt lyckligt lottad över att vara i Borussia Dortmund, säger Batshuayi.

Efter att ha sålt Pierre-Emerick Aubameyang lånade Borussia Dortmund på deadline day in Michy Batshuayi från Chelsea. Redan två dagar senare fick han nu chansen från start i sin första match för klubben, bortamötet med FC Köln.

Det skulle bli en riktig drömdebut för anfallaren. I den 35:e minuten sköt han 1-0 för sitt BVB.

I den andra halvleken kvitterade Köln till 1-1 efter en svag retur av Roman Bürki, men bara minuter senare klev Batshuayi fram och gjorde sitt andra mål för kvällen till 2-1 för Dortmund. Batshuayi är den förste spelare att göra mer än ett mål i debuten för Borussia Dortmund sedan just Pierre-Emerick Aubameyang gjorde hattrick i sin Bundesligadebut.

- Jag är väldigt, väldigt lyckligt lottad över att vara i Borussia Dortmund. Under de här två dagarna har jag försökt att fokusera på mitt spel. Det gick bra, men jag vill alltid förbättra mig själv, säger Batshuayi enligt BVB:s twitterkonto.

Köln kvitterade på nytt men genom ett mål av André Schürrle fick BVB med sig alla tre poäng från Köln.

Segern vad Dortmunds första i ligan år 2018. Trepoängaren gör också att man går upp på andra plats med en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Köln ligger fortsatt sist i Bundesliga.

Alexander Isak satt på bänken hela matchen.

Kölns startelva: Horn, Sörensen, Mere, Heintz, Hector, Clemens, Höger, Özcan, Jojic, Terodde, Guirassy.

Dortmunds startelva: Bürki, Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan, Weigl, Dahoud, Kagawa, Pulisic, Schürrle, Batshuayi.