Bayern föll ihop på hemmaplan - tavla av Neuers ersättare

Bundesliga

Ledning med två mål mot ett krisande Wolfsburg.
Trots det fick Bayern nöja sig med en poäng.

Borussia Dortmund har chansen att, tidigt in på säsongen, koppla greppet om Bundesliga. Under lördagen ställs man mot Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach – och seger där gör att man går upp i en trepoängsledning i tabellen.

Storfavoriterna till titeln, FC Bayern, fick på fredagen nämligen bara en poäng i hemmamötet med Wolfsburg. Just Wolfsburg sparkade för en tid sedan sin tränartrio, där Fredrik Ljungberg var en av de assisterande.

Bayern ledde med 2-0 redan i halvlek efter mål av Robert Lewandowski och Arjen Robben. Men under de andra 45 repade gästerna mod och stod för en imponerande upphämtning. Daniel Didavi ordnande 2-2 med knappt tio minuter kvar att spela, vilket också blev slutresultatet. Värt att notera är att reduceringsmålet, som kom på frispark, var en riktig bjudning av Manuel Neuers ersättare i mål (Neuer är skadad och borta året ut), Sven Ulreich.

Den nytillträdde tränaren Martin Schmidt (tidigare i Mainz) har nu spelat tre raka bortamöten med Bayern utan att förlora, den förste sedan Jürgen Klopp, det skriver statistikföretaget Opta.