POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA
2v

Bayern-legendarens utspel: "Kimmich är fotbollens Greta Thunberg"

Foto: Bildbyrån.

Joshua Kimmichs uttalanden är för mycket för Mehmet Scholl.
Nu jämför Bayern München-legendaren 25-åringen med Greta Thunberg.
- Han är tysk fotbolls Greta Thunberg, säger han till Bayern 2.

Mehmet Scholl gjorde 15 säsonger i Bayern München innan han avslutade karriären 2007. Därefter har han varit tränare för klubbens ungdomslag, men i dagsläget står 49-åringen utan något tränaruppdrag.

I Bayern 2, tysk radio, har Scholl nu kommit med ett uttalande om Bayern Münchens allround-spelare Joshua Kimmich. Scholl menar på att 25-åringen tillåts uttala sig för mycket och att han har för mycket inflytande i den tyska klubben trots sin unga ålder.

Vem Scholl jämför Kimmich med? Klimataktivisten Greta Thunberg, som förra året utsågs till årets person av den amerikanska tidskriften Time.

- Jag minns Joshua Kimmich efter alla hans uttalanden, intervjuer och allt – det är lite för mycket för mig. Han är tysk fotbolls motsvarighet på Greta Thunberg, säger Scholl till Bayern 2.

På frågan om vilket klimat Kimmich räddar svara Scholl:

- Han tror att han vid 25 års ålder måste ha med ett finger i allt, vilket jag har svårt att hantera. Han är inte mogen för det ännu. Han borde vara en ledande spelare, vilket han är på väg att bli. Men han är inte där ännu. Han är inte Bastian Schweinsteiger.

Publicerad 2020-02-08 kl 09:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå