Bayern München bärgade sjunde raka ligatiteln - Robben och Ribery målskyttar i avskedsmatchen

Bundesliga

Bayern München slog Eintracht Frankfurt och bärgade ligatiteln.
Och veteranduon Arjen Robben och Franck Ribery fick ta avsked på allra bästa sätt.

Guldstriden i Bundesliga levde till den sista omgången. Två poäng skilde mellan ettan Bayern München och tvåan Dortmund. Men Bayern München lyckades förvalta sitt övertag i den sista omgången när man ställdes mot topplaget Eintracht Frankfurt.

Bayern München fick en drömstart på matchen. Redan efter fem minuter kombinerade sig laget fram och Kingsley Coman fick läge att avsluta från nära håll och fransmannen satte dit 1-0. Hemmalaget fortsatte därefter att trycka på och man radade upp chanser. Men en storspelade Kevin Trapp parerade flera bra chanser samtidigt som laget fick ett mål bortdömt efter VAR-granskning.

Efter paus blev det under ett par minuter spänning i matchen på riktigt. På en hörna kvitterade Eintracht Frankfurts Sebastian Haller.

Då gick Bayern München på offensiven och bara tre minuter senare. Vänsterbacken höll sig framme på en retur och tryckte in 2-1.

Kort därefter utökade Bayern München sin ledning. På en blixtsnabb kontring fick Renato Sanches, som fått sparsamt med speltid under möjlighet att avsluta från nära håll portugisen hittade rätt bakom Kevin Trapp.

Med lite mer än 20 minuter kvar av matchen valde Bayern München-tränaren Niko Kovac att byta in veteranduon Arjen Robben och Franck Ribery, som gjorde sina sista hemmamatcher. Och de avslutade på allra bäst. Först stod Franck Ribery för ett solonummer fram till 4-1 och i slutet höll sig och Arjen Robben fram och satte dit 5-1. Det blev matchens slutresultat och Bayern München tog därmed sin sjunde raka ligatitel och klubbens 29 totalt.

Bayern München har en match kvat att spela den här säsongen. Den mot RB Leipzig i finalen av tyska cupen.