Bayern München krossade Dortmund i seriefinalen - ny serieledare i Bundesliga

Bundesliga

Dortmund hade inte en suck mot Bayern München.
Den regerande mästaren körde över rivalen 5-0 och är nu i serieledningen.
- Jag är väldigt glad att vi spelade bra och vann, säger Robert Lewandowski enligt bulinews.com.

Förutsättningarna var glasklara på förhand i den tyska seriefinalen mellan Dortmund och Bayern München. Vid en Bayern-vinst skulle man gå upp serieledningen och vid en Dortmund-seger skulle man göra ett miniryck i ligan med sex omgångar kvar att spela.

Men Bayern München fullständigt pulvriserade den bittra rivalen. Tio minuter in i matchen tog man ledningen efter att Mats Hummels, med ett förflutet i Dortmund, nått högst på en hörna och knoppat in 1-0.

Kort därefter utökade Bayern München. Efter en omställning lobbade Robert Lewandowski - också han med ett förflutet i Dortmund - över Dortmund-målvakten Roman Bürki och avslutade med en konstspark en bra bit utanför straffområdet.

Innan den första halvleken var färdigspelad gjorde även Javi Martinez 3-0 och Serge Gnabry 4-0. Överkörningen var ett faktum.

I den andra halvleken försökte Dortmund resa sig, men förgäves. I slutet gjorde dessutom Bayern München 5-0 genom Robert Lewandowski, vilket också blev matchens slutresultat.

Lagens startelvor:

Bayern München: Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martinez, Alcantara - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski.

Borussia Dortmund: Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo - Delaney, Witsel, Dahoud - Sancho, Bruun Larsen - Reus.