Bayern tappade ledning till förlust - tappar på Dortmund

Bundesliga

Dortmund tappade poäng mot Eintracht Frankfurt - men kunde trots det öka avståndet till Bayern.
Detta då de regerande mästarna föll med 3-1 mot Leverkusen.

Borussia Dortmund ser ut att ge de sexfaldigt regerande mästarna Bayern München en riktig kamp om Bundesliga-titeln den här säsongen. Under lördagen spelade toppduon samtidigt, mot Eintracht Frankfurt respektive Bayer Leverkusen.

Dortmund tappade då poäng borta mot Frankfurt. Marco Reus gav BVB ledningen i den 22:a minuten efter ett mycket fint förarbete av Raphael Guerreiro. Men en kvart senare kvitterade hemmalaget när Luka Jovic kastade sig fram och stötte in kvitteringen. Matchen slutade 1-1.

Men trots poängtappet skulle Dortmund öka avståndet ner till jagande Bayern München till sju poäng. Detta efter att Bayern tappat ledning till förlust i den andra halvleken mot Bayer Leverkusen. Leon Goretzka hade gett gästerna ledningen. Men efter Leon Baileys vackra frispark i den 53:e minuten vände det. Tio minuter efter kvitteringen kom också 2-1 när Kevin Volland tåade in bollen bakom Sven Ulreich. Lucas Alario punkterade matchen med sitt 3-1-mål i slutminuterna.

Med 14 omgångar kvar av Bundesliga är det alltså sju poäng mellan Dortmund och Bayern.