Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
1v

Bayern-tränaren pressad - behöver seger mot Bremen: "Ifrågasätter allt jag gör"

Foto: Bildbyrån.

Bayern München är inne i en kris i Bundesliga.
Tränaren Niko Kovac är pressad och vill vända trenden.
- Jag ifrågasätter allting jag gör, säger han enligt Goal.com.

Bayern München var inför den här säsongen - som vanligt - tippat som ligamästare i Tyskland. Efter en svag inledning av säsongen i ligan, så behövde laget förra helgen en seger mot jumbon Fortuna Düsseldorf, men tappade i stället 3-1 till 3-3 i Bundesliga. Bayern är därmed femma i ligatabellen och har, inför dagens möte med Werder Bremen, nio poäng upp till Borussia Dortmund i serieledning. 

Nye tränaren Niko Kovac är pressad och berättade under fredagens presskonferens att han försöker att reflekera över vad som gått bra och dåligt hittills under säsongen. 

- Jag är en person som försöker att reflektera. Jag ifrågasätter allting jag gör, säger han. 

- Jag ifrågasätter vad jag gör bra och ifrågasätter vad jag gör mindre bra. Jag vill bli bättre varje dag och har velat det under de här fem månaderna i München. Det har varit saker som har varit tillfredsställande och saker som inte har varit tillfredsställande. Jag kan hantera det, fortsätter han. 

Kovac menar att en anledning till de svaga resultaten i ligan är att laget inte är tillräckligt motiverat, även om det inte är en ursäkt. 

- Bayern har blivit mästare sex år i rad i Bundesliga. Att motivera sig själv igen är inte alltid lätt, men de är professionella. De har redan bevisat att de kan det (motivera sig själva). Vi måste jobba på det, vi som tränare, men även varje enskild spelare, så att vi alltid kan nå vår högsta nivå vid avspark, säger Kovac. 

Nu vill han ha en seger mot Bremen för att minska gapet till Dortmund. 

- Vi måste presetera i helgen för att inte tappa mark till Dortmund, men även de andra lagen ovanför oss. Varje enskild spelare och vi som ledarteam måste ha den nödvändiga motivationen och attityden nu, säger han. 

Publicerad 2018-12-01 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons