Bayern vann dramatiskt "Der Klassiker"-möte - när stjärnan tvingades utgå skadad

Bundesliga

Bayern München vann "Der Klassiker"-mötet med Dortmund under lördagkvällen.
I en match som hade det mesta, gick Bayern ut segrandes med 3-2 på Signal Iduna Park.

Under lördagskvällen nalkades det ”Der Klassiker” i Bundesliga. Bayern München gästade Borussia Dortmund på Signal Iduna Park - och det blev ett toppmöte som bjöd på det mesta.

Redan efter 24 minuter tog Bayern ledningen, då Serge Gnabry frispelade Robert Lewandowski – som satte 1-0 bakom Roman Bürki i Dortmund-målet. Men efter en lång och noggrann VAR-granskning valde domaren Manuel Grafe att döma bort målet för offside.

Istället var det Dortmund som spräckte dödläget i matchen. Vänsterbacken Raphael Guerreiro hittade läckert Reus på en yta vid Bayerns straffpunkt - och Dortmund-kaptenen Reus dundrade in 1-0 till hemmalaget.

Men Bayern hann kvittera till 1-1 innan halvtid – och man gjorde det genom ryktesomgärdade backen David Alaba. Österrikaren, vars kontrakt går ut med Bayern i sommar, vägrar för tillfället att skriva på ett nytt kontrakt med klubben och varken fansen eller klubbens direktörer är särskilt nöjda med det. Men de lär vara desto nöjdare med Alabas 1-1-mål.

Den tyska mästaren började sedan den andra halvleken som man avslutade den första, genom att pressa tillbaka Dortmund - och man fick utdelning direkt.

Efter 48 minuters spel hittade vänsterbacken Lucas Hernández Robert Lewandowski på huvudet med ett inlägg, som Bayerns skyttekung nickade in från en snäv vinkel. 2-1 till Bayern och denna gång räknades Lewandowskis mål.

Bayern fortsatte att dominera efter sitt 2-1-mål, men med ungefär 30 minuter kvar att spela tog Dortmund över matchen mer och mer. Man etablerade press, hade bollinnehavet och skapade chanser. Man kom dessutom nära flera gånger om.

Men med tio minuter kvar dödade Bayern matchen. Efter att Erling Braut Haaland tappat bollen strax utanför Bayerns straffområde kontrade gästerna snabbt. Till slut nådde bollen Leroy Sané, som dribblade av sin försvarare, vek inåt och satte 3-1.

Men Haaland fick snabb revansch. Bara tre minuter efter hans misstag som lett till 3-1-målet reducerade han till 3-2. På en djupledsboll av Guerreiro plockade norrmannen ner, rundade målvakten och rullade in 3-2 i öppet mål.

Dock så räckte det inte. Bayern vann "Der Klassiker" med 3-2 och tog hemma alla tre poäng. I och med segern går man dessutom upp i ensam ligaledning på 18 poäng efter sju matcher.

Men trots trepoängaren, lär Bayern inte njuta lika mycket som man vanligtvis hade gjort. Det, då mittfältsstjärnan Joshua Kimmich tvingades kliva av skadad efter bara 36 minuter med en befarad knäskada. På förhand, innan röntgen gjorts, såg det inte bra ut för Kimmich som behövde ledas av planen då han inte kunde gå på egen hand.

Publicerad 2020-11-07 kl 20:28