Bayern vann supercupen efter Kimmichs sena avgörande

Ännu en titel.
Bayern München vann supercupfinalen mot Borussia Dortmund.
Joshua Kimmich satt 3-2 sent och avgjorde matchen.

Bayern München med Robert Lewandowski i spetsen tog emot Borussia Dortmund i den tyska supercupen under onsdagskvällen. Jadon Sancho fanns inte med i Dortmunds trupp.

Efter nästan tjugo minuter skulle Bayern München ta ledningen efter en perfekt kontring. Thomas Müller hittade ut till Robert Lewandowski som hade sökt sig ut på kanten, och längst fram fanns Tolisso som kunde stöta in 1-0.

2-0-målet skulle komma. Efter 32 minuter hittade Alphonso Davies in med ett inlägg på bortre där Thomas Müller stod rätt placerade och kuna nicka in 2-0 till Bayern.

Dortmund skulle hinna reducerade innan paus. Erling Haaland hittade fram till Julian Brandt som dunkade upp 2-1-reduceringen bakom en chanslös Manuel Neuer. 2-1 och Dortmund hade kontakt.

2-1 stod sig till den andra halvleken.

I den 55:e minuten kom kvitteringen. Dortmund pressade högt och vann bollen på Bayerns planhalva. Thomas Delaney hittade fram till Halland som inte gjorde några misstag med vänsterfoten, lågt till vänster, 2-2.

Matchen började lida mot sitt slut när Dortmund när hade bollen på mittplanen. Joshua Kimmich pressade Delaney, som tappade bollen och kontring var ett faktum. Bayern tog fart direkt och Kimmich kunde komma till skott, som räddades, men när Kimmich ramlade mot målvakten fick han iväg ett skott i samma aktion - som gick in. 3-2 Bayern.

Dortmund kunde inte komma i kapp och Bayern höll undan i finalen och kunde vinna ännu en titel. Den här gången den tyska supercupen.

Bayern: Neuer - Pavard, Süle, Hernández, Davies - Tolisso, Martinez, Kimmich - Müller - Lewandowski - Coman

Dortmund: Hitz - Akanji, Hummels, Can - Meunier, Passlack, Delaney, Dahoud - Brandt, Reus - Haaland

Publicerad 2020-09-30 kl 22:21