Bayerns missräkning – föll hemma mot Hoffenheim

Bundesliga

7-2 borta mot Tottenham i tisdags – 1-2-förlust hemma mot Hoffenheim under lördagen.
Bayern Münchens vecka har bjudit på både toppar och dalar.

Bayern München krossade tidigare under veckan Tottenham borta i Champions League. Tyskarna vann mötet med 7-2 efter fyra strutar av Serge Gnabry. Om det gick lätt i tisdagens match blev det desto tuffare när Hoffenheim kom på besök under lördagen.

Hoffenheim tog ledningen i början av den andra halvleken. Gästerna pressade högt och kunde kontra, bollen letade sig till slut ut till Sargis Adamyan som inne i straffområdet placerade bollen nere i Manuel Neuers vänstra hörn.

Kvitteringen kom med dryga kvarten kvar att spela. Thomas Müller skickade in ett inlägg i boxen. På rätt plats, som alltid, befann sig Robert Lewandowski som nickade in 1-1.

Det skulle komma ett till mål i matchen – och det var gästerna som skulle göra det. Tio minuter från slutvisslan fick Adamyan bollen inne i straffområdet, anfallaren vände runt och gjorde sitt och Hoffenheims andra mål i matchen.

Bayern lyckades aldrig med att kvittera utan gästerna kunde vinna matchen med 2-1.

Trots förlusten toppar Bayern Bundesliga med sina 14 poäng då övriga topplag också tappade poäng under lördagen. Bayer Leverkusen och RB Leipzig spelade 1-1 och Freiburg och Dortmund spelade 2-2. Schalke kan under kvällen ta över serieledningen om de besegrar Köln på hemmaplan.

Publicerad 2019-10-05 kl 18:37