Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Bayerns sportchef om Timossi Andersson: ”Allt hänger på honom nu”

Foto: Bildbyrån

MÜNCHEN. I fredags stod det klart att Helsingborgs stortalang Alex Timossi Andersson är klar för Bayern München.
Nu berättar den tyska storklubbens sportchef Hasan Salihamidzic om övergången för Fotbollskanalen.
- Vi är väldigt glada över att få hit honom 2019, säger Salihamidzic.

Blott 16 år gammal har Alex Timossi Andersson lyckats spela till sig en ordinarie tröja i Helsingborg under årets säsong, där han hittills gjort 17 framträdanden i superettan och stått för två mål.

Timossi Anderssons framfart har gjort att större klubbar fått upp ögonen för honom - och för lite mer än en månad sedan uppgav Helsingborgs Dagblad att han var klar för Bayern München. Då kunde Fotbollskanalen berätta att planen var att yttermittfältaren/anfallaren skulle spela kvar i HIF fram till sommaren 2019 och därefter flytta till den tyska storklubben.

I fredags bekräftade Bayern att affären var klar, och att Timossi Andersson ansluter till klubben 1 juli 2019. För Fotbollskanalen berättar nu den tyska storklubbens sportchef Hasan Salihamidzic om affären.

- Det känns väldigt bra. Han är en väldigt talangfull spelare. Vi är väldigt glada över att få hit honom 2019. Vi är väldigt nöjda med affären, säger Salihamidzic till Fotbollskanalen.

Han ansluter först sommaren 2019. När tror du att vi kan få se honom i Bayerns A-lag här på Allianz Arena?
- Det är helt upp till honom. Det är bra för honom att få stanna där (i Helsingborg) nu och spela med A-laget i ett och ett halvt år till, och sedan får vi se efter det hur det kommer att bli med A-laget här. Allt hänger på honom nu.

Vilka skulle du säga är hans största styrkor?
- Han har flera fina kvaliteter. Han är snabb och aggressiv. Han gör mål och är en bra anfallare på ungdomssidan. Sedan får vi se hur det blir med A-laget i FC Bayern.

Hur gick diskussionerna kring tidpunkten för övergången? Var det aktuellt att han skulle komma ner och spela med Bayerns ungdomslag istället för att bli kvar i Helsingborg?
- Det är okej för oss att han stannar där nu, för han spelar med deras förstalag. Det är i andraligan, men det är bra för hans utveckling. Jag tittar på honom hela tiden, och vi har hela tiden kontakt. Vi får se vad som kommer att hända. 

Publicerad 2017-10-30 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons