Bayerns supersvit bruten och Wendt skadad

Bundesliga

Bayern München åkte på ett riktigt bakslag när laget förlorade på Allianz Arena för första gången denna säsong.

Det var Mainz som gav Bayern München en rejäl kalldusch när de blev det första lag att besegra storklubben på hemmaplan den här säsongen. Jairo Samperio chockade i första halvlek när han satte 1-0 för Mainz. Det dröjde ända till den 64:e minuten innan Arjen Robben lyckades kvittera för hemmalaget.

Men glädjen varade inte länge. Inhopparen Jhon Cordoba blev stor hjälte när han satte det slutgiltiga 2-1-målet, och bröt därmed Bayerns fina svit.

För Dortmund gick det däremot bättre. En bekväm 2-0-seger borta mot Darmstadt innebär att laget nu bara har fem poäng upp till Bayern i tabellen. Lagen möts på lördag.

Lika bra gick det dock inte för Oscar Wendt. Mönchengladbach-spelaren blev tvungen att byta efter 28 minuter mot Stuttgart, och befaras ha dragit på sig en lårskada. Laget vann dock bekvämt med 4-0.

Svensklaget Hamburg hade ingen bra kväll. Laget förlorade på bortaplan mot Schalke med 2-3, med Nabil Bahoui på bänken. Albin Ekdal är fortfarande utanför truppen på grund av skada.