Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Beijmo i dubbel ovisshet - osäker framtid i Bremen: "Varit lite struligt"

42v

Dubbel ovisshet för Felix Beijmo. 
Tyska ligaspelet är pausat och framtiden i Bremen är osäker. 
Det har varit lite struligt, säger han till Fotbollskanalen. 

Felix Beijmo, 22, har ännu inte fått göra debut i Bundesliga. Högerbacken, som sommaren 2018 lämnade Djurgården för Werder Bremen, blev under andra halvan av förra säsongen utlånad till Malmö FF och gick i januari i år på lån till Greuther Fürth i tyska andraligan.

Beijmo hann dock bara med fyra ligamatcher innan säsongen pausades till följd av coronavirusets spridning i Tyskland - och nu lever han därmed i ovisshet. 22-åringen tränar, precis som sina lagkamrater, just nu på egen hand.

- Det är verkligen en speciell situation och framför allt för mig som bara är här på lån i några månader. Då vill man bara att allt ska flyta på, att man kommer in bra i laget och sådär. Det är inte optimalt för mig som det är nu med att vara på lån, samtidigt som det är ett avbrott, men jag hann i varje fall med ett par matcher innan avbrottet. De hoppas väl på att spela klart och då har jag nio matcher kvar som vore väldigt bra för mig, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Beijmo är hittills nöjd med första tiden i det tyska andraligalaget. 

- Jag tycker att jag har kommit in i den tyska fotbollen, livet och språket rätt bra. Det här var en av de mest prioriterade marknaderna när jag skulle hitta en ny utlåning och därmed blev det en väldigt bra lösning, samtidigt som Greuther Fürth även spelar en väldigt fin fotboll, som passar mig bra och som är passningsorienterad med omställningar. Jag har kommit till ett bra ställe och jag hoppas att vi kan spela klart säsongen. 

Beijmo blev även, i och med utlåningen, lagkamrat med svenske anfallaren Branimir Hrgota, som under en längre tid spelat i Tyskland. 22-åringen berättar att Hrgota har hjälpt honom, att de har blivit vänner och att anfallaren har ett bra rykte i Tyskland. 

- Han är väldigt omtyckt här i klubben och han har gjort det bra i både Mönchengladbach och i Frankfurt. Han har ett bra namn i Tyskland och är definitivt en av våra bästa spelare i Greuther. Man tror och litar mycket på honom. Han har ett år kvar här, men kommer nog fortsätta vara kvar i Tyskland. Han håller en hög nivå och håller absolut för en Bundesliga-trupp som innan.

ANNONS

Men för Beijmos del är det lite oklart vad som händer i sommar. Svensken har avtal med Bremen till sommaren 2022, men tycker sig behöva kontinuerligt med speltid. 

- Det är en lite speciell situation. Senaste ett och ett halvt åren har det varit lite struligt. Jag hade en väldigt bra tid i Malmö, som jag är väldigt nöjd med, men också lite speciell eftersom den var ganska kort. Jag kom inte in i Bremen så som klubben sagt och som jag förväntat mig och i stället har det blivit två korta utlåningar, säger han och fortsätter:

- Förhoppningsvis kan det dra igång igen nu, samtidigt som jag får mycket speltid och kan göra bra prestationer här och sedan kanske hitta ett ställe i sommar, där jag kan utvecklas i lite mer lugn och ro och ta det i min egen takt. Det har varit lite struligt, fram och tillbaka i två år, där jag inte hittat rätt. Det var en bra tid i Malmö, men kort. Nu är det fokus för mig hitta rätt i framtiden. Jag vill göra en bra avslutning här och sedan se vad jag kan köra vidare med en längre plan och inte ha korta anhalter hela tiden.

ANNONS

Vill du ha en permanent flytt från Bremen?
- Ja, det kan absolut ske. Det kan vara ett permanent klubbyte eller ett längre lån, samtidigt som jag skulle bli väldigt glad om Werder Bremen skulle vilja satsa på mig. Jag har två år kvar där och jag får prata med dem i sommar. Man får förhålla sig till vad båda parter säger.

Vad tror du att Bremen känner kring din framtid med tanke på att du har blivit utlånad?
- De har sagt till mig att de tror på mig, då de tycker att jag är en stor investering med vetskapen att de vet vad de har i mig, men att de inte fått ut det. Det är väl det de hoppats på med utlåningar och att jag ska komma upp en nivå och konkurrera, men jag har inte känt något förtroende där och de har heller inte visat att de tror på mig och gett mig en chans. Handlingar väger mer än ord.

Beijmo fortsätter:

- Vi får se hur de agerar i sommar, det ska bli intressant då och då får man ta ställning. Det viktigaste för mig är att spela fotboll och hitta en bra plats för det, där det inte känns så stressigt och där jag kan utvecklas i min takt. I nuläget är det bara fokus på att spela för Greuther och försöka ta upp klubben några placeringar till. 

ANNONS

Beijmo menar, vid eventuell flytt någonstans i sommar, att han vill stanna utomlands, även om han inte utesluter allsvenskan.

- Just nu är jag utomlands och jag trivs bra här. Jag har kommit in i Tyskland nu och börjat lära mig språket. Jag har två sejourer i Sverige och har spelat i två av Sveriges största  klubbar och presterat på båda ställena. Jag har en väldigt god relation till både Djurgården och Malmö som jag spelat i och svensk fotboll är på uppgång med många bra spelare, så det är alltid ett alternativ, säger han och fortsätter:

- Men sedan skulle jag nog först och främst kolla på utlandet. Fokus är på att hålla sig kvar utomlands och hitta en bra lösning. Det är för min egen utveckling att jag vill testa på något, där man kan få en chans och utvecklas. Jag har varit i Sverige i två omgångar och jag vet att jag klarar det. Jag tror att det vore bra för min utveckling med ett bra steg utomlands. 

Publicerad 2020-03-30 kl 19:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto