Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Bengtsson petad i Mainz: "Inte varit lika bra på sistone"

Foto: TT

Pierre Bengtsson har varit ordinarie i Bundesliga, men de två senaste matcherna har Mainz spelat med Gaetan Bussman som vänsterback.
- Bengtsson har inte varit lika bra det senaste, säger Bardo Rudolf, reporter på Allgemeine Zeitung, till Fotbollskanalen.

Inför sommarens EM är de svenska spelarnas speltid, eller brist på den varit en fråga som lyfts med jämna mellanrum. En som varit ordinarie i sitt lag är Pierre Bengtsson i Mainz; men i de två senaste matcherna har han varit utanför truppen. Fotbollskanalen ringde upp Bardo Rudolf, reporter på Allgemeine Zeitung, för att se om det rör sig om en skada eller petning.

- Mainz har två spelare som kan spela som vänsterback och nu har tränaren valt Gaetan Bussmann. Så det rör sig om en konkurrenssituation. Att Pierre Bengtsson inte ens suttit på bänken beror på att tränaren vill ha spelare som har andra positioner där, säger Rudolf.

- Tränaren har sagt att han vill ge Bussmann chansen nu i början när ligan har dragit igång igen. Bussmann är större, satrkare och mer fysisk än Bengtsson. Sedaan var inte Bengtsson lika bra i de senaste matcherna han gjorde.

Utan Pierre Bengtsson i truppen har det blivit en förlust och en seger. Först 0-1 mot Ingolstadt och senast 1-0 mot Mönchengladbach.

- Bussmann har gjort det bra och tränaren har sagt att han är nöjd med honom. Men det här betyder inte att det är helt kört för Bengtsson resten av säsongen. Det är ganska jämnt mellan dom och han kan snart vara tillbaka.

Mainz är sjua i Bundesliga.

Publicerad 2016-02-02 kl 15:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons