Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

BUNDESLIGALISTAN: Heta comebacker och en kall lek med siffror

Bundesligalistan är tillbaka med hissar och dissar signerade Adam Nilsson. Denna veckan blir det landslagsspecial från det gångna EM-kvalet.

Heta:

Vinsten mot Georgien

Man kanske inte ska säga att tyskarna var extremt pressade inför mötet med Georgien men en vinst behövdes på bortaplan. Det ordnade tyskarna. 2-0 slutade matchen och Tyskland stod för en stabil insats. Nu är jakten på EM-biljetten i full gång och efter den tveksamma inledningen på gruppspelet är Tyskland inslagna på rätt väg.

Comebackerna

Det var skönt att Dortmundspelaren Ilkay Gündogan och Bayern München-spelaren Holger Badstuber tillbaka i den tyska landslagströjorna under denna landslagssamling. Båda spelarna kommer att ligga bra till i framtida planer, stod för habila insatser mot Australien och framför allt Gündogan ser jag fram emot att få se mer av i det tyska landslaget.

Marco Reus

Om man ska välja ut en spelare som stod ut mest i landslagssamlingen på ett positivt så hamnar valet på Marco Reus. Yttern, som missade VM på grund av skada, var riktigt bra i mötet mot Australien och i mötet mot Georgien. Reus är den offensiva spelare, utöver Thomas Müller, som i mina ögon kan vända en match på egen hand. Reus gjorde bra reklam för sig själv och han blir fortsatt att räkna med i landslaget.

Landslagsuttagningen

Det var kanske inte det mest exalterande landslagstruppen som Löw tagit ut, men det var rätt val (även om jag var kritisk mot Podolski). Löw valde säkra kort till en landskamp där han behövde en seger. Han spelade med de spelare han litar på till fullo och det syntes mot Georgien. Jogi Löw förtjänar beröm för att han inte faller för trycket utan för att han tror helt och hållet på sin idé, trots att det stundtals blir förbannat tråkigt för oss utomstående med ”samma gamla visa” om och om igen.

 

Kalla:

Formationstestet

I träningsmatchen mot Australien testade Tyskland att spela med en trebackslinje. Löw hade själv fått influenserna från Italien och Mexico och var något han ville testa i det tyska landslaget. 3-5-2-formationen var inte lyckosam och det såg oerhört instabilt ut under hela matchen mot Australien. Defensiven fungerade inte alls och även om Löw verkar vilja spela med en trebackslinje tror jag inte att det är något som vi kommer att få se i matcher när det väl gäller.

Ytterbacksfrågan

Mot Georgien spelade Tyskland återigen med Jonas Hector (Köln) som vänsterback och Sebastian Rudy (Hoffenheim) som högerback. Ingen av spelarna var dåliga men ingen imponerade heller. Vänsterbacksplatsen har länge varit ett stort bekymmer för Löw och sedan Lahm slutat är även högerbacksplatsen ett bekymmer. Varken Hector eller Rudy känns tillräckligt bra för en världsmästare och Löw behöver hitta bättre lösningar för framtiden. 

Publicerad 2015-04-01 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons