Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Bundesligas första kvinnliga domare debuterar - Hertha firar med specialpris

Foto: Bildbyrån

På söndag gör Bibiana Steinhaus debut i Bundesliga och blir då den första kvinnliga domaren någonsin i ligan när hon dömer Hertha - Werder Bremen.
- Om det verkligen är historiskt får andra bedöma, säger Steinhaus till Herthas hemsida.

På söndag debuterar Bundesliga-domaren Bibiana Steinhaus när hon domaren mötet mellan Hertha BSC och Werder Bremen. 38-åringen blir då historisk som första kvinnliga domare någonsin i ligan.

Hertha skriver på sin hemsida att man "är mycket glada över det här ögonblicket" och erbjuder nu en "Bibiana Steinhaus-biljett". Erbjudandet ger kvinnor halva priset på att gå på matchen.

38-åringens debut har fått stor uppmärksamhet i Tyskland och beskrivs som en historisk händelse. Steinhaus själv försöker dock tona ner uppmärksamheten.

- Om det verkligen är historiskt får andra bedöma. Jag är splittrad. Å ena sidan är det bara en vanlig match, som jag vill göra bra. Å andra sidan är det nu Bundesliga och jag är den första kvinnliga domaren, det för det speciellt för omgivningen och gör det till en inte så normal match, säger hon till Herthas hemsida.

- Men det är naturligtvis stora förväntningar. Jag är överlycklig över att få den härliga utmaningen med Bundesliga för mig och mitt team. Vi är definitivt väl förberedda.

Fifa beskriver Steinhaus som en pionjär, något hon själv inte vill lägga för stor vikt vid.

- Först och främst dömer jag Bundesliga tack vare mina prestationer, inte för att jag är en kvinna. Det är en viktig skillnad. Men om jag är ett exempel för unga kvinnor eller en pionjär för jämlikhet så är jag mer än glad.

Steinhaus har ett 80-tal matcher i 2. Bundesliga i bagaget sedan tidigare.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-07 kl 22:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons