Dortmund stod för sagolik kollaps - släppte in tre mål på övertid och föll

Bundesliga

Dortmund ledde med 2-0 hemma mot Werder Bremen i den 89:e minuten.
Men sedan stod man för en sagolik kollaps och släppte in tre mål.
Därmed vann Werder Bremen med 3-2.

Borussia Dortmund hade inlett Bundesliga-säsongen på starkt sätt. I premiären besegrades Bayer Leverkusen med 1-0 och det följdes sedan upp med en 3-1-seger mot Freiburg.

Under lördagen var de gulsvarta på väg mot sin tredje raka seger, då man ledde hemma mot Werder Bremen med 2-0 – men sedan stod man för en total kollaps.

I den 89:e minuten reducerade Lee Buchanan till 2-1 och i den 93:e minuten nådde Niklas Schmidt högst på Amos Piepers inlägg för att sedan nicka in 2-2-kvitteringen.

Redan där var det en sagolik upphämtning från Werder Bremen – men man skulle fullända comebacken i matchens sista minut. För i den 95:e minuten bröt Ollie Burke sig igenom Dortmunds backlinje och sköt in 3-2-målet från snäv vinkel.

Det blev i princip matchens sista spark och Dortmund gick poänglösa från matchen, trots en 2-0-ledning i så sent som den 89:e minuten.

Dortmunds lagkapten Marco Reus var oförstående över vad som hänt efter slutsignal.

- Jag har ingen aning om vad som hände. Om jag visste hade vi stoppat det. Vi hade inte kontroll över matchen, säger Reus till Bild.

Nu placerar man sig på sjätte plats i en haltande tabell, medan Werder Bremen ligger tätt bakom på sjunde plats.