Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

Dortmund värvar tillbaka Götze: "Jag återvänder hem"

Foto: SCANPIX

Mario Götze lämnar Bayern och återvänder till Dortmund. Klubben han lämnade sommaren 2013 bekräftar att tysken har skrivit på ett fyraårskontrakt.
- Jag förstår om fansen inte tar emot mig med öppna armar, säger Götze till Dortmunds hemsida.

Mario Götze var milt uttryckt impopulär när han sommaren 2013 lämnade Borussia Dortmund för att gå till den stora rivalen Bayern München. Inte blev det bättre av att övergången blev officiell redan i april och de tyska jättarna möttes i Champions League-finalen senare den våren.

I Bayern München har succén uteblivit. Och nu återvänder Mario Götze till Dortmund. Den offensive tysken har skrivit på ett fyraårskontrakt, det berättar klubben på sin hemsida.

När det i april började ryktas om att Götze skulle återvända visade en skara Dortmund-fans tydligt vad de tyckte om det. En banderoll med texten "Milan eller Madrid - huvudsaken är att det inte blir Dortmund - dra åt helvete Götze" hölls upp under en ligamatch.

- När jag bytte från BVB till Bayern 2013 var det ett medvetet beslut, och inget jag kommer att gömma mig från i dag. Tre år senare, och som 24-åring, ser jag med andra ögon på mitt beslut. Jag förstår mycket väl de fans som inte kunde förstå mitt beslut. Jag skulle inte ens ta det i dag! När jag nu återvänder till mitt hem måste jag försöka att få alla människor, särskilt de som inte kommer att ta emot mig med öppna armar att övertyga dem med prestationer på planen, säger Götze till Dortmunds hemsida.

- Det är mitt mål att spela min bästa fotboll. För oss alla, klubben och BVB-fansen.

Enligt tyska medier ska övergångssumman ligga på runt 25 miljoner euro - knappt 240 miljoner svenska kronor.

Publicerad 2016-07-21 kl 12:08
TYSKLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER