Bundesliga

0-3 till gästande jumbon Paderborn i halvtid.
Då tog sig Dortmund i kragen i andra och fixade en kvittering på stopptid.

Bundesliga är jämn den här säsongen, väldigt jämn faktiskt. Borussia Mönchengladbach toppar ligan med fyra poäng – men där bakom är det ett getingbo.

Under fredagen tog Dortmund emot jumbon Paderborn på hemmaplan, många var det nog som räknade med en enkel etta, men tabelljumbon ville annat den här kvällen. Gästerna tog ledningen redan efter fem minuter genom Streli Mamba som lämnades helt fri i straffområdet.

Med åtta minuter kvar till paus skulle Paderborn göra – inte bara ett – utan två mål till. 2-0 kom när Mamba löpte sig fri och avslutade vackert, 3-0 kom kort därpå när Gerrit Holtmann – även han helt fri – placerade in gästernas tredje för kvällen.

Skräll på gång? Nästan, Dortmund växlade upp i andra.

Jadon Sancho satte hemmalagets första för kvällen redan två minuter in på den andra halvleken. 2-3 kom med sex minuter kvar från slutvisslan genom Axel Witsel. Paderborn såg vid det här läget ut att knipa segern, men på stopptid fick Marco Reus pannan på bollen och skickade in kvitteringen till 3-3, vilket blev slutresultatet.

Dortmund placerar sig på en femteplats efter tolv spelade omgångar, med 20 inspelade poäng. Paderborn å andra sidan är kvar som jumbo med sina fem poäng.

Publicerad 2019-11-22 kl 22:33